Zumba Kids, fitness şi distracţie în acelaşi timp

Apropo.ro / 02.07.2018, 10:41
Zumba Kids, fitness şi distracţie în acelaşi timp
Sedentarismul, kilogramele in plus create de alimentatia necorespunzatoare sau in exces si timpul petrecut in fata televizoarelor, computerelor si device-urilor inteligente, stresul social sunt cateva dintre problemele copiilor din ziua de azi, dar si ale parintilor care ar vrea sa ii implice pe cei mici in activitati sanatoase, dar si distractive si interactive!

Lansat in Statele Unite ale Americii, programul Zumba Kids a ajuns si in salile din Romania, fiind un sport perfect pentru copiii intre 7 si 11 ani care vor sa fie activi si sa se distreze pe ritmuri de muzica. Bazat pe coreografia originala Zumba, ce imbina miscari de aerobic si fitness cu cele specific dansurilor (merengue, salsa, tango, calypso, bachata) Zumba Kids aduce in plus cateva avantaje: lucrul in echipa, creste increderea in sine, stimuleaza creativitatea, memoria si coordonarea, adaugand in structura claselor jocuri, activitati noi si elemente culturale.

Iata cateva beneficii ale Zumba Kids pe care Master Trainer-ul Zumba Ana Georgescu le aduce in prim plan:

Creste energia! O clasa de Zumba Kids il va face pe copilul tau sa danseze, sa cante si sa se joace. Copiii pot fi energici si activi intr-un mediu distractiv si dinamic.

Imbunatateste coordonarea! Participand la clasele de Zumba, copilului ii va creste coordonarea si i se vor dezvolta functiile fizice si mentale.

Asigura miscarea intregului corp! Zumba Kids este un mod extraordinar de a face exercitii si de a creste beneficiile cardiovasculare. In plus, este full body workout, include miscari ale capului, gatului, stretching pentru partea superioara a corpului si implica toate grupele musculare ale picioarelor, in astfel incat copilul sa simta ca se misca pe ritmul muzicii.

Creste anduranta corpului! Zumba Kids ii va angrena pe copii in miscari moderate pana la miscari de mai mare intensitate, fara a simti totusi ca este ceva dificil. Copiii invata rapid, iar anduranta lor la miscare va creste fara sa isi dea seama!

Este mereu interesanta! Cand vine vorba de anumite activitati, sa pastrezi interesul copilului ridicat este adesea un lucru dificil. Prin Zumba Kids, miscarile distractive de dans si schimbarile de ritm constituie reteta ideala pentru a mentine atentia unui copil vie, clasa dupa clasa. Luand parte la programul Zumba Kids, copilul tau va percepe sportul intr-un mod diferit, care implica efort, fara insa a-l simti ca pe ceva obositor!

Schimba starea de spirit! Si copiii se pot simti stresati de scoala sau de viata sociala, de faptul ca nu li se acorda sufiecienta atentie, rabdare sau timp. Prin Zumba Kids isi pot elibera acest stres, intrucat dansul si miscarea in general elibereaza endorfine, un hormon al fericirii care ii face pe cei micuti sa fie mai veseli!

Actiuni sociale pozitive! Clasele de Zumba Kids ii ajuta copiii sa se intalneasca si sa lege noi prietenii, ii ajuta sa comunice unii cu altii si sa se exprime prin limbaj corporal si exercitii fizice.