10 vedete care vorbesc adorabil franceza, deși nu este limba lor maternă (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 22.06.2021, 06:30
10 vedete care vorbesc adorabil franceza, deși nu este limba lor maternă (Video)

Franceza este o limbă extrem de melodioasă, care te duce cu gândul la povești de dragoste, câmpuri de lavandă și vacanțe pe care ți le amintești toată viața. Poate că o știi și tu sau cel puțin a fost un moment din viața ta când ai cochetat cu ea. Sau poate doar i-ai admirat pe cei capabili să o vorbească. Motiv pentru care am făcut o listă cu vedete de la Holywood care știu franceză și o vorbesc adorabil.

Bradley Cooper

Dacă nu l-ai ascultat încă pe Bradly Cooper vorbind franceza, atunci vei avea parte de o surpriză extrem de plăcută. Actorul vorbește surpinzător de bine limba, după ce a studiat în Aix-en-Provence timp de șase luni, dar și pentru că este un francofil pasionat. El chiar reușește să facă și câteva glume în franceză în interviurile sale, ceea ce, din nou, este o realizare remarcabilă.

Joseph Gordon-Levitt

Este un actor foarte, foarte bun, pe care l-ai admirat în câteva filme grozave precum Inception, Looper, 10 Things I Hate About You, (500) Days of Summer“, The Dark Knight Rises“.  Are o voce grozavă și știe să danseze cum cu greu îți poți imagina pe cineva capabil. Dar știi că este și un francofil convins și că vorbește adorabil franceza? Ceea ce ne face să întrebăm dacă există vreu lucru pe care băiatul ăsta nu știe să îl facă.

Tom Hiddleston

Este englez și a devenit celebru pentru rolul sau din „Thor”, unde îl interpretează pe fratele acestuia, Loki. A fost invitat la audiții de către regizorul Kenneth Branagh, după ce mai colaboraseră împreună la „Ivanov” și „Wallander”. Inițial, Tom Hiddleston a dat audiții pentru rolul lui Thor, însă regizorul a considerat că rolul antagonistului i se potrivește mai bine. Mai vorbește și spaniolă și greacă. Franceza lui este foarte clară, cu un accent frumos și fără prea multe greșeli.

Jodie Foster

De departe una dintre cele mai inteligente actrițe, Jodie Foster nu doar că a jucat în adevărate capodopere cinematografiec, a câștigat numeroase premii prestigioase, ci este și bilingvă. Și da, vorbește franceza ca și cum ar fi limba ei maternă. De altfel, a și jucat în câteva filme franțuzești și și-a dublat majoritatea filmelor și în franceză.

Diane Kruger

Și fostul model germano-american transformat în actriță vorbește o franceză excelentă, care te-ar putea surprinde. Diane Kruger a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul, scenaristul și regizorul francez Guillaume Canet, actualul soț al lui Marion Cotillard, pe care l-a cunoscut după filmarea lui Joyeux Noël.

Kristin Scott Thomas

Jodie are o rivală serioasă atunci când vine vorba de a vorbi franceză impecabil și aceasta este Kristin Scott Thomas. Actrița din The English Pacientlocuiește la Paris și a jucat și în câteva filme franțuzești. O poți vedea vorbind perfect franceza în acest interviu, atât de bine, încât nu-și caută cuvintele nici măcar o secundă, ci doar răspunde la întrebări.

Johnny Depp

Ce mai poți spune despre el? Este în mod evident nebun. Sau destul de nebun, fie. Nu pentru că l-a jucat pe Jack Sparrow de atâtea ori. Și nici pentru că a băut și s-a drogat mult prea mult în tinerețe (hei, a fost tânăr foarte mult timp). Nici pentru că a jucat în atâtea filme ale lui Tim Burton. Ci pentru că în asta constă farmecul lui. La care se adaugă și felul în care vorbește franceză.

Hugh Grant

Actorul este fiul unui profesor de franceză, care cu siguranță pare să-l fi învățat bine; răspunde întrebărilor din interviuri ca un profesionist. În 2006, a primit chiar un César onorific pentru cariera sa de actor.

Freddie Highmore

Actorul din Charlie și fabrica de ciocolată a impresionat intervievatorii cu franceza sa încă de când era copil. A învățat franceza la școală și a lucrat cu regizorii francezi Jean-Jacques Annaud și Luc Besson. Minunea multilingvă a studiat spaniola și araba la Universitatea Cambridge, obținând dublă specializare.

Holt McCallany

O altă vedetă francofonă este actorul care joacă rolul agentului special Bill Tench, în serialul Mindhunter, americanul Holt McCallany. După liceu, acesta s-a mutat la Paris, unde a studiat franceză la Sorbona, artă la Academia Americană din Paris, apoi teatru la renumitele școli de teatru Jacques Lecoq și Marcel Marceau.

Foto: Profimedia images