16 cele mai lungi scări din lume (Galerie Foto)

Apropo.ro / 10.07.2013, 11:30
Sunt frumoase de admirat, de citit despre ele, dar cu greu te-ai încumeta să le străbați la pas....

1. Scările de pe Muntele Bueren, Belgia

belgia

Bueren din Liege are 347 de trepte construite în anul 1881. Au fost realizate în scopul de a ajuta soldații să coboare în centrul orașului fără a mai fi nevoiți să meargă pe vai periculoase unde se ascundea inamicul. De sus se vede râul Meuse în toată splendoarea sa.

belgia

2. Scările din Gaztelugatxe, Basque, Spania

Gaztelugatxe, Basque, Spania

Scările se află pe un pod din Gaztelugatxe din Spania, o mică insulă pe coasta Biscay. Se spune că aici sunt în jur de 231 de trepte.

Gaztelugatxe, Basque, Spania

3. Scările spirală de pe Muntele Taihang, China

Muntele Taihang, China

Turnul cu scări spirală măsoară 91,5 m înălțime și se află pe muntele Taihang din Linzhou, China. Cei care urcă aceste trepte trebuie să aibă sub vârsta de 60 de ani și să completeze un formular în care să menționeze că nu au probleme cu inima sau plămânii.

Muntele Taihang, China

4. Scările din Awaji Hyakudanen, Japonia

Awaji Hyakudanen, Japonia

Awaji Yumebutai înseamnă și „Stadiul Visului” și este un aranjament de clădiri și locuri de pe insula japoneză. Una dintre grădinile de aici este formată din alte 100 de grădini terasate. Locul este un monument memorial ridicat în cinstea oamenilor care au murit în cutremurul din 1995 – Hanshin.

5. Scările de pe Podul lui Moise, Olanda

Podul lui Moise, Olanda

Podul lui Moise este o construcție uimitoare (un pod scufundat și aproape invizibil) din satul Halsteren, Olanda. Este un canal de apă ce înconjoară Fortul Roovere. A fost reamenajat de curând de către autorități pentru a putea fi vizitat. Atunci când pășești pe acest pod doar capul ți se mai vede din exterior.

Podul lui Moise, Olanda

6. Scările de la râul Pastaza, Ecuador

râul Pastaza, Ecuador

Treptele se regăsesc lângă cascada Pailon del Diablo, pe râul Pastaza și este la doar 30 de minute de Banos. Este considerat unul dintre cele mai frumoase puncte de atracție din zonă.

7. Scările de la Chand Baori, India

Chand Baori, India

Scările din apropiere de Abhaneri, Jaipur au fost construite în anul 800 î.Hr. Aici se regăsesc 3.500 de trepte, pe 13 nivele, la o înălțime de 30 de m de pământ. La baza construcției este o temperatură cu 5,6 grade Celsius mai scăzută decât în exterior sau sus, astfel că multe persoane vin aici pentru a se răcori.

Chand Baori, India

8. Scările din Santorini, Grecia

Santorini, Grecia

Scările din Santorini au fost construite în 1715 în scopul de a facilita transportul. În 1979 s-a instalat o telecabină pentru a ușura transportul bagajelor turiștilor (care înainte se făcea cu măgărușii), și nu numai. Scara de 1.300 m lungime are 657 de trepte de 10 cm înălțime.

Santorini, Grecia

9. Scările Schlossberg, Austria

Schlossberg, Austria

Una dintre atracțiile din Graz este Schlossberg – Turnul Ceasului. Este vizibil de oriunde te-ai afla în oraș. Turiștii obișnuiesc să urce cele 260 de trepte până sus pentru a admira împrejurimile.

10. Scările Potemkin, Odessa, Ucraina

Potemkin, Odessa, Ucraina

Scările Potemkin din Odessa sunt considerate o intrare simbolică în oraș, dar și un punct de atracție al zonei. de aici se poate admira golful și portul Odessei. Treptele Potemkin duc către Gara Maritimă. Sus, la scări, se regăsește statuia ducelui de Richelieu, în cinstea căruia a fost denumit și un bulevard din oraș, cel care a fost și primul primar al locului. Aici sunt 192 de trepte.

Potemkin, Odessa, Ucraina

11. Scările Haiku, Hawaii
Haiku, Hawaii
 
Scările Haiku din Hawaii sau „Stairway to Heaven” este un traseu abrupt pe insula O’ahu. La început erau scări de lemn prinse de stâncă. Scara se află la o înălțime de 850 de m față de nivelul mării. Treptele vechi au fost înlocuite.
 
Haiku, Hawaii
 
 
12. Scările de pe podul Traversinertobel, Elveția
 
podul Traversinertobel, Elveția
 
Podul de deasupra văii Traversinertobel, canionul Via Mala (Drumul Rău), a fost soluția pentru a conecta două înălțimi diferite a cheilor. Podul suspendat are o lungime de 56 de metri.
 
podul Traversinertobel, Elveția
 
13. Scările artistice din Duisburg, Germania
 
Duisburg, Germania
 
Scările au o înălțime de 21 de metri, iar sculptura poartă denumirea de Tigrul și Țestoasa – Muntele Magic din Duisburg, Germania. Seamănă destul de mult cu scheletul unui mountagne-russe, doar că turul se face la pas, pe trepte. 
 
Duisburg, Germania
 
14. Scările artistice din  UK
uk
 
Universul Cascadei se află în Grădina Speculațiilor Cosmice din orașul Dumfries, Scoția. Gradina Speculatiilor Cosmice reprezinta impletirea naturii terestre cu conceptele fundamentale ale fizicii moderne. Aceste grădini pot fi vizitate de publicul larg o singură dată pe an.
 
uk
 
15. Scările de la Cetatea Poenari, Argeș, România
 
cetatea poenari
 
Cetatea Poenari, un „cuib de vulturi al vitejilor de temut”, se află în județul Argeș, în apropierea barajului Vidraru. Munții Făgăraș se văd superb de aici. Cetatea a servit ca locuință secundară pentru Vlad Țepes, și a fost construită ca fortăreață împotriva otomanilor. A fost construită de Negru Vodă.
Până la Cetate parcurgi 1480 de trepte, printr-o pădure de fagi. 
 
16. Canionul 7 Scări, Masivul Piatra Mare, Brașov, România
 
7 scari
 
Situate la circa 1000 m altitudine, Cheile Șapte Scări au o lungime de 160 m și corespund unei diferențe de nivel de 60 m. Pârâul Scarilor, afluent al Sipoaiei, formeaza aici o vale ai cărei pereți sunt apropiați, aproape verticali, mereu șlefuiți de căderea apei. 
Altitudinea medie a Cheilor Șapte Scări este de 980 de metri, au o înălțime de 160 de metri, iar diferența de nivel este de 58 de metri. Lungimea scărilor variază între 8 metri și 35 de metri. 
Termenul de „șapte scări” corespunde numărului de cascade pe lângă care treci, dar și numărul de scări pe care trebuie să le urci, pentru a trece prin canion.