20 de lucruri pe care nu le știai despre filmele Harry Potter

De: Marian Andrei / 26.05.2014, 11:00
Pentru mulți dintre noi, franciza Harry Potter este un mod de viață. Am crescut cu ea, am citit cărțile din scoață în scoarță iar unii dintre noi pot chiar să redea citate din filme. Iată câteva lucruri interesante despre filmele seriei, care probabil pentru fanii împătimiți sun cunoscutem însă pentru cei mai moderați ar putea fi noutăți.

20. Actrița Shirley Henderson – interpreta personajului Moaning Myrtle – este, la 37 de ani, cel mai în vârstă interpret (actor sau actriță) al unui student în filme.

19. Ian Brown, solistul trupei The Stone Roses, a apărut în Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, ca un client al Leaky Cauldron.

18. În filme, ochii lui Harry nu au avut culoarea verde deschis descrisă în cărți, din cauza faptului că Daniel Radcliff nu s-a putut acomoda cu lentilele de contact.

17. Dinții Hermionei nu au fost „vizibil proeminenți”, cum erau descriși în cărți pentru că Emma Watson nu putea vorbi clar atunci când purta proteza special creată.

 

16. Rolul lui Dumbledore i-a fost oferit lui Ian McKellen, dar acesta a refuzat.

15. Modul în care Michael Gambon a pus, în cel de-al patrulea film, întrebarea „Harry, did you put your name in the goblet of fire?” a făcut ca această scenă să fie una dintre cele mai controversate din serie.

Și asta pentru că, în carte, se specifică faptul că Dumbledore pune întrebarea pe un ton calm, în timp ce Gambon a fucat scena într-o manieră total opusă.

14. Warner Bros. a propus folosirea CGI (Computer Generated Imagery – imagini generate de calculator) pentru aceste filme în cazul în care copii actori cresc mai repede decât personajele interpretate de ei. Acestei propuneri i s-a opus însăși J. K. Rowling iar în final filele au fost turnate urmărind creșerea actorilor.

13. Bufnița Hedwig a fost interpretată de trei bufnițe-actor – Gizmo, Ook și Sprout.

12. În timpul filmărilor la Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, regizorul Alfonso Cuarón i-a recomandat lui Radcliffe să-și îmagineze că o vede pe Cameron Diaz purtând doar un G-string atunci când rolul i-a cerut să pară jenat.

11. Tatuajele lui Sirius Black, cele care aveau rolul de a-l arăta drept un om de temut și respectat, au fost copiate de la pușcăriași ruși.

10. Imnul școlii Hogwart este cântat prima dată în filmul „Harry Potter and the Goblet of Fire”, deși el apare încă din primul volum al seriei.

 

9. Secvența în care Harry, Ron și Hermione izbucnesc în râs în timp ce comentează sărutul dintre Harry și Cho Chang (din „Harry Potter and the Order of the Phoenix”) a fost „originală”.

8. Helen McCrory fusese aleasă ințial pentru a juca rolul Bellatrix LeStrange, însă ea a trebuit să de retragă din cauza gravidității, fiind înlocuită de Helena Bonham Carter. În cele din urmă, McRory a jucat rolul surorii lui Bellatrix, Narcissa Malfoy.

7. Toate filmele au avut nume false, pentru a evita piratarea.

6. În „Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1”, unul dintre afișele care apar în film este real, al piesei Equus în care joacă Daniel Radcliff.

5. David Holmes, cascadorul care l-a dublat pe Daniel Radcliffe ș-a rănit grav, rămânând paralizat.

4. J. K. Rowling i-a dezvăluit lui Alan Rickman, cel care a jucat rolul Snape, mai multe informații, mult înaintea celorlați actori sau a membrilor echipei de filmare, pentru ca acesta să poată intra cât mai bine în pielea personajului. De exemplu, Rickman a știut că Snape o iubea pe Lily Potter cu mult inainte de lansare cărții.

3. Emma Watson și Rupert Grint nu au fost prea entuziasmați de sărutul mult așteptat dintre Ron și Hermione, declarând că a fost o experiență jenantă.

 

2. În primul film, Harry pierde broască de ciocolată, care sare pe fereastra trenului. În epilogul ultimului film al seriei, o broască de ciocolată urcă pe geamul vagonului în care se află personajele principale.

1. Ultimul film al francizei, „Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2”, este singurul în care Daniel Radcliff nu are replica finală.