22 de motive să faci jogging

De: Carmen Ulian / 08.04.2014, 12:30
22 de motive să faci jogging
Exercițiul fizic nu a rănit pe nimeni până acum. Dacă te vei apuca de alergat vei avea numai de câștigat. Uite cum...

Atunci când alergi nu lucrezi doar picioarele, ci tot restul corpului. Îți face bine și inimii, dar și psihicului. Începutul va greu, dacă ești genul sedentar, dar modul în care se va transforma corpul tău vei vedea că nimic nu a fost în zadar.

1. Poți alerga oriunde – alergarea nu presupune mersul la o sală de sport, pentru că o poți face oriunde în aer liber. Dacă vei avea cu tine și un prieten, treaba va fi mult mai simplă.

2. Salvezi banii – cei care se duceau pe abonamentul de la sala de sport rămân astfel în buzunarul tău. Poți investi într-o pereche bună de adidași.

3. Poți ține doctorul la distanță – nu doar un măr pe zi ține medicul l

a distanță. Oamenii activi sunt mai puțin predispuși la a face cancer de colon, de sân, etc.

4. Poți mânca și carbohidrați – ai o viață activă și regulată, atunci poți mânca ce vrei, cu moderație. Ei te ajută la performanță.

5. Poți lega noi prietenii – o alergare prin parc îți poate aduce și noi prieteni în viața ta. Tema sportului, a alergatului poate fi un subiect comun. Doar aveți aceeași pasiune…

6. Nu te plictisești – atunci când ieși afară ești mereu la curent cu ce se întâmplă în jurul tău. Se întâmplă să reîntâlnești aceleași persoane care sunt în drumul tău, cu diferite activități. Dacă vrei să nu te plictuisești de același traseu poți schimba locația sau poți introduce și alte elemente de antrenament.

7. Prelungește viața – alergatul are beneficii pe termen lung. Organismul sănătos înseamnă și o viață mai lungă.

8. Pe urmele strămoșilor – atunci când nu existau mijloace de transport, deplasarea se făcea prin mers, alergat. Oare ei cum au rezistat? Și tu poți, ba chiar fără să te plângi de ceva.

9. Te așteaptă blugii tăi preferați – alergatul înseamnă și slăbit. Doar un pas de voință până să îmbraci, din nou, pantalonii preferați. Sau rochia…

10. Un fund de neuitat – după mai multe antrenamente cine crezi că va avea un posterior de invidiat? Valabil și în cazul bărbaților.

11. Îmbunătățește memoria – menții mintea în formă și prin mișcare. Poți reduce simptomele demenței. Mișcarea menține creierul sănătos.

12. Vezi partea plină a paharului – trebuie să fii optimist. Este greu la început, dar când vei vedea rezultatele vei avea acel zâmbet satisfăcător. Privește în viitor și spune cum te vezi?

13. Capeți o strălucire naturală – îți pui corpul la muncă, transpiri, corpul își revine la viața sănătoasă de altădată. Procesele chimice care au loc în organismul tău îți fac numai bine. Vei fi fresh!

14. Vei căpăta încredere – nu-ți place de tine cum ești acum, așa că luptă pentru asta. Când vei avea o mândrețe de corp te vei bucura de sentimentele trăite. Prietenii îți vor spune că le place. Și admiratorilor!

15. Probleme cu tensiunea arterială – alergarea este un mod natural de a menține sub control tensiunea. În câteva săptămâni de sport ți se va stabiliza.

16. Oase mai puternice – acest sport îți fortifică și oasele, dezvoltă mușchii. Beneficii de care te vei bucura și la bătrânețe.

17. Un boom de energie – după o ședință de alergare, vei simți că poți face o mie de lucruri. Te vei simți energic și puternic.

18. Somn mai bun – dacă ai un antrenament regulat nu ai cum să nu dormi, noaptea, ca un prunc.

19. Siluetă cu muzică – nu uita să te acompaniezi de căști pentru a asculta muzica care să-ți dea forța de a alerga și mai mult.

20. Targetul tău – nu te gândi din prima că după o lună de alergare vei arăta ca un model de revistă. Cu pași mici și siguri, propune-ți ca în prima săptămână să faci anume ceva, a doua altceva și tot așa, din aproape în aproape, până când te vei trezi că ți-ai atins visul.

21. Alergarea bate stresul – cu muzica în căști și în pas de alergare, toate problemele și stresul tău se vor distanța de tine. te vei calma și vei deveni mai rezistent.

22. Tu și natura – poartă încălțăminte specială de alergat, dar nu uita ca la final, atunci când se poate, să faci și câțiva pași prin iarba proaspătă.

Printre multe alte exerciții fizice, alergarea poate fi o activitate relaxantă, cu rezultate benefice nu doar pentru menținerea sănătății, cât și pentru un corp frumos, armonios, o minte relaxată, energie și încredere în forțele proprii. Deci, tu când te apuci de alergat?