4 sfaturi și trucuri ale experților pentru puzzle-uri dificile

De: ApropoTV.ro / 30.09.2022, 17:35
4 sfaturi și trucuri ale experților pentru puzzle-uri dificile

Vă chinuiți de mult timp să rezolvați un puzzle dificil și vă simțiți frustrat și aproape de a renunța. Indiferent ce încercați, piesele pur și simplu nu par să se potrivească. Dar nu renunțați! Toți pasionații de puzzle-uri se vor confrunta cu această situație cel puțin o dată în viață.

Chiar dacă puzzle-urile sunt deseori privite ca jucării pentru copii, un puzzle care pare imposibil de cucerit vă consumă timpul și energia. Dar niciun puzzle nu este cu adevărat de nerezolvat – trebuie doar să perseverați și să folosiți tehnicile potrivite.

Pentru a vă ajuta să cuceriți odată pentru totdeauna acel puzzle complex, iată câteva sfaturi și trucuri de expert pentru puzzle-uri dificile. Urmați aceste sfaturi și veți avea o capodoperă terminată în cel mai scurt timp.

 

Optimizați-vă postul de lucru

Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să vă asigurați că stația dvs. de lucru este optimă pentru puzzle-uri. Aveți suficient spațiu pentru a vă întinde piesele? Dacă nu, luați în considerare mutarea pe o suprafață mai spațioasă. Suprafața pe care lucrați este dezordonată? Dacă da, faceți ordine. În caz contrar, ați putea sfârși prin a trece peste sau chiar pierde piesele ascunse în dezordine.

Cum este iluminarea camerei în care lucrați? O iluminare prea puternică sau prea slabă poate îngreuna vizualizarea culorilor și a imaginilor de pe piesele de puzzle. Dacă încăperea în care vă aflați este prea luminoasă, luați în considerare posibilitatea de a închide perdelele sau de a vă muta într-un loc mai umbrit. Dacă încăperea în care vă aflați este prea întunecată, deschideți perdelele sau aprindeți niște lumini. O lampă de birou mică, fără fir, pe care o puteți așeza lângă dvs. și o puteți deplasa în funcție de necesități, este ideală. Făcând mici ajustări la postul de lucru, puteți face ca asamblarea puzzle-ului dvs. să fie mult mai ușoară și mai puțin stresantă.

 

Aruncați și sortați

Probabil că v-ați aruncat deja puzzle-ul din cutie, dar v-ați făcut timp să sortați piesele? Dacă nu, poate fi extrem de util să faceți acest lucru.

Începeți prin a întoarce toate piesele cu imaginea în sus. Apoi, începeți prin a vă aranja piesele în câteva grupuri de bază. Primul mod în care ar trebui să vă împărțiți piesele este în funcție de faptul că sunt piese de colț sau piese centrale. După ce v-ați împărțit piesele în aceste două grupe, separați-le și mai mult, aranjându-le în grupuri bazate pe model și culoare. Toate piesele roșii ar trebui să meargă într-un grup, în timp ce toate piesele cu buline ar trebui să meargă în alt grup.

Pentru a vă da o idee mai bună despre cum să vă grupați piesele de puzzle, iată un exemplu. Să spunem că aveți un puzzle care prezintă un oraș pitoresc, acoperit de zăpadă, într-o zi înnorată. Grupurile dvs. de modele și culori ar putea arăta cam așa:

● Piesele care sunt albe (zăpadă)
● Piese gri (cerul)
● Piese cu copaci în ele
● Piese cu oameni în ele
● Bucăți cu case în ele

Începeți cu marginea

După ce v-ați împărțit piesele în grupuri de colțuri/centru și culoare/model, puteți începe să vă aranjați puzzle-ul. Majoritatea profesioniștilor în puzzle preferă să înceapă cu marginea.

Piesele de puzzle prezintă două tipuri de capete – tăblițe și spații libere. Filele sunt capetele care ies în afară, iar spațiile goale sunt capetele care se retrag spre interior. Pentru a conecta două piese de puzzle împreună, trebuie să potriviți un capăt de file într-un capăt gol. Piesele de graniță au unul sau două capete care nu au nici o filă, nici un gol, ceea ce le face ușor de ales din grămadă și de conectat. Realizând mai întâi marginea, creați o bază solidă care va face ca asamblarea restului puzzle-ului să fie mai simplă.

 

Fiți atent la forme

Culorile și modelele nu sunt singurele lucruri la care ar trebui să fiți atent. Ar trebui să vă uitați cu atenție și la forma pieselor. Piesele de puzzle vin într-o varietate de forme, dar cele mai multe se încadrează într-una dintre cele cinci categorii: muchie, regulat, neregulat, aripi duble și urechi duble.

Piesele de margine, cunoscute și sub numele de piese de colț, au una sau mai multe margini plate. Piesele regulate au două file perpendiculare și două spații libere perpendiculare. Piesele neregulate au, de asemenea, două file și două spații libere, dar aceste file și spații libere nu sunt perpendiculare una pe cealaltă. Piesele cu aripi duble au trei spații libere, în timp ce urechile duble au trei file.

Acordând o atenție deosebită formei fiecărei piese, vă va fi mult mai ușor să vă dați seama ce piese se pot potrivi potențial și care cu siguranță nu.