9 fapte „științifice” despre sâni

De: Marian Andrei / 23.08.2013, 12:30
9 fapte
Sâni... bărbații nu au parte niciodată de atâția câți ar vrea să privească sau să atingă! Știați că există nenumărate "studii științifice" care au ca subiect sânii? Chiar dacă legitimitatea unor astfel de studii este discutabilă, iată o listă cu cele mai ciudate studii de acest fel.

1. Săracii preferă sânii mari, bogații – sânii mici

Potrivit Psychology Today, valoarea contului are legătură directă cu preferințele în materie de sâni. Studiul, efectuat de doi psihologi asupra a 266 de subiecți din medii socio-economice diferite, a încercat să descopere ce mărime a sânilor este mai sexual atractivă pentru aceștia.

Rezultatul? Oamenii săraci sau cei cu insecuritate financiară preferă sânii mari, în timp ce aceia care au o situație financiară bună preferă sânii mai mici.

2. Bărbații flămânzi preferă sânii mari, cei sătui îi preferă pe cei mici

Un al doilea experiment din carul studiului prezentat mai sus, ținta a fost stabilirea legăturii între „securitatea alimentară” și preferințele în materie de sâni.

Cercetătorii au descoperit că barbații flămânzi preferă o femeie bine „dotată”, în comparație cu cei cu stomacul plin, care le preferă pe cele cu sânii mici. Rezultatele provin din chestionarea a 66 de bărbați fămânzi și a 56 care tocmai mâncaseră – toți britanici albi, „recrutați” la cantina unei universități.

Faptul că au fost chestionați numai britanici albi se datorează faptului că etnicitatea influențează preferințele în materie de sâni.

3. Bărbații care nu iși doresc să fie tați găsesc sânii mari mai puțin atractivi

Potrivit Psychology Today, cercetătorii Christopher Burris și Armand Munteanu au întrebat 67 dintre colegii lor despre dorința de a deveni tați. Confruntând răspunsurile la această întrebare cu imaginea fiecăruia despre „femeia ideală” (generată pe calculator într-un program animat care permite ajustarea dimensiunii sânilor, șoldurilor și a proporțiilor), cercetătorii au decis: cei care preferă sănii mari vor sa devină tați, în timp ce cei care nu au această dorință preferă sânii mici.

Studiul confirmă indirect teoria potrivit căreia o femeie cu sânii mari are o mai bună capacitate de a purta o sarcină și de a hrăni un copil.

4. Masarea sânilor poate preveni cancerul

Veste bună pentru bărbați – aveți șansa de a salva o viață (sau mai multe)! Potrivit cercetătorilorde la Lawrence Berkeley National Laboratory, masarea sânilor poate preveni cancerul. Forțele mecanice și presiunea aplicate pe sâni opresc dezvoltarea celulelor canceroase, potrivit acestora.

Gautham Venugopalan, de la UC Berkeley Fletcher lab, arată că oamenii au știut dintotdeauna că forțele mecanice influențează corpul uman. „Atunci când ridicăm greutați, mușchii noștri devin mai mari. Gravitația este indispensabilă pentru a ne menține oasele tari. Studiul nostru arată că aplicarea unei forțe joacă un rol important în dezvoltarea celulelor canceroase”.

5. Femeile cu implanturi mamare sunt de trei ori mai predispuse la sinucidere

Potivit American Society of Plastic Surgeons, implanturile mamare reprezintă cea mai răspândită procedură cosmetică în Statele Unite.

Și totuși, în mod ironic, chiar dacă se presupune că implanturile mamare cresc respectul față de propria persoană și încrederea în sine, posesoarele de „silicoane” sunt de trei ori mai predispuse la sinucidere decât cele „naturale”.

În Analele Chirurgiei Plastice din 2007 se arată că riscul de sinucidere crește exponențial cu perioada trecută de la aplicarea implanturilor, devenind evident după 10 ani.  Vanderbilt University Medical Center a monitorizat 3.527 de suedeze care și-au făcut implanturi mamare în perioada 1965-1993, descoperind că 24 dentre femei s-au sinucis, o cifră de trei ori mai mare decât la restul femeilor.

6. Bărbații sexiști preferă sânii mari

Cercetătorii de la Universitatea Westminster au descoperit că bărbații cu comportament sexist preferă sânii mari.

32,7% din grupul de subiecți (361 de bărbați cu vârsta între 18 și 68 de ani) au preferat sânii medii, 24,4% sânii mari și 19,1% sânii foarte mari. Majoritatea bărbaților atrași de sânii mari și foarte mari au admis că au un comportament ostil și sexist față de femei.

7. Sutienul accelerează lăsarea sânilor

Potrivit unui studiu francez desfășurat pe o perioadă de 15 ani, având ca subiect femei între 18 și 35 de ani, purtarea sutienului este nu numai inutilă, dar poate cauza mai mult rău decăt bine.

Concluziile studiului arată că femeile care nu poartă sutien au beneficii pe termen lung, cum ar fi dezvoltarea tesutului muscular.

Profesorul Jean-Denis Rouillon, conducătorul studiului, arată că sfârcurile femeilor care nu au purtat sutien și-au ridicat poziția față de nivelul umerilor. „Din orice punct de vedere – medical, anatomic, psihologic – sânii nu câștigă nimic prin negarea gravitației. Din contră, purtarea sutienului accelerează lăsarea lor”, este concluzia profesorului.

Ca o curiozitate, în acest studiu nu s-a făcut nicio referință la mărimea sânilor implicați.

8. Bărbaților cărora le plac sânii mici preferă o parteneră supusă

Psihologul Stuart Fischoff afirmă că bărbaților cărore le plac femeile cu sânii mici sunt, inconștient, în căutarea unei partenere supuse, care să nu prezinte niciun fel de amenințare pentru ei. 

Explicație este, din puctul său de vedere, că femeile cu sânii mici nu vor încerca să concureze cu cele cu sânii mari și, ca urmare, vor fi loiale partenerului.

9. Privitul la sâni prelungește viața cu cinci ani

Controversatul studiu, care după ani buni de zile de prezență pe internet s-a dovedit a fi o glumă, arăta că privitul la sâni timp de 10 minute pe zi prelungește viața bărbaților cu cinci ani.

Potrivit prezentării, studiul ar fi fost făcut în trei spitale din Germania și ar fi avut ca subiecți 200 de bărbați, întinzându-se pe o perioadă de cinci ani. La jumătate dintre bărbați le era „impus” să se uite la sânii femeilor, în timp ce celorlalți acest lucru le era interzis. Rezultatul? Cei care și-au „clătit ochii” au prezentat o tensiune arterială mai scăzută, un puls mai redus și o rezistență mai mare la bolile coronariene.

Din toate studiile științifice referitoare la sânii femeilor lipsește, totuși, un aspect important: ce rol joacă personalitatea unei femei în atracția pe care o exercită asupra bărbaților.

Mai mult decât atât, când vine vorba de femei, mai mult ca sigur că bărbații le-ar vrea întâi în pat și după aceea să analizeze „amănunte” cum ar fi dimensiunea sânilor.