Actrița și regizoarea Nathalie Delon a murit la 79 de ani

De: Ana Obretin / 21.01.2021, 14:52
Actrița și regizoarea Nathalie Delon a murit la 79 de ani

Actrița și regizoarea franceză Nathalie Delon, fosta soție a actorului Alain Delon, a murit la vârsta de 79 de ani, din cauza unui cancer.

Anunțul a fost făcut de fiul acesteia, actorul Anthony Delon, pe contul său de pe rețeaua de socializare Instagram. Acesta a publicat și o fotografie veche cu ei doi îmbrățișați. Cu câteva zile mai devreme, el publicase o altă fotografie, cu cei doi părinți ai lui reuniți cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony Delon (@therealanthonydelon)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony Delon (@therealanthonydelon)

Pe numele real Francine Canovas, născută în Maroc, pe 1 august 1941, Nathalie Delon a fost căsătorită cu starul francez între anii 1964 – 1969. Anthony Delon a fost singurul lor fiu. Fost model, Nathalie a debutat ca actriță în 1967, în filmul „Le Samouraï”, de Jean-Pierre Melville. Alături de personalități ca Francis Huster, Brigitte Bardot, Virna Lisi, Raquel Welch, Anthony Hopkins, a jucat în circa 30 de filme, de la sfârșitul anilor 1960 până la începutul anilor 1980. Printre acestea s-au numărat „L’Armée des ombres”, „Sex-shop”, „Une Anglaise romantique”, „Docteur Justice”, „Une femme fidèle”, regizate de cineaști precum Claude Berri, Joseph Losey, Christian-Jaques, Roger Vadim. Nathalie Delon a lucrat și ca regizoare, realizând două lungmetraje: „Ils appellent ça un accident” (1982) și „Sweet Lies” (1988), potrivit Le Figaro.

CITEȘTE ȘI: Regizorul britanic Michael Apted a murit la 79 de ani

FOTO: Profimedia Images