Chef Alex Petricean este noul prezentator „ShARE in bucate” de pe Pro TV Plus

De: Ana Obretin / 27.09.2021, 17:13
Chef Alex Petricean este noul prezentator

Un nou sezon al emisiunii online „ShARE in bucate” începe luni pe protvplus.ro. Noi rețete rapide, pe gustul celor de acasă, vor putea fi descoperite în fiecare săptămână în acest show, iar chef Alex Petricean este noul prezentator.

Scrimer de performanță, absolvent al Academiei de Studii Economice din București, a lucrat în domeniul publicității și, apoi, a plecat în străinătate pentru  un program MBA. El este Alex Petricean, cel care a descoperit pasiunea pentru cooking și, cu o incredibilă capacitate de a se reinventa, s-a dedicat întru totul acestui domeniu.

Drumul lui a trecut pe la emisiunea „MasterChef”, unde a reușit să obțină locul 3, iar apoi l-a purtat prin restaurante prestigioase din Europa și America de Sud. Toată experiența l-a ajutat să-și deschidă propriul restaurant, Noua bucătărie românească, iar, în 2018, Gault&Millau i-a acordat titlul de cel mai bun chef al anului în România.

„În noul sezon ShARE in bucate vom redescoperi o parte dintre rețetele românești pe care le îndrăgim, dar cărora nu le mai putem acorda același timp îndelungat de gătire. Totul se va întâmpla mai rapid, mai eficient, mai ușor și mai proaspăt, abordând rețetele din perspectiva dezvoltării unui bagaj tehnic culinar pe care cu toții ar trebui să îl deținem”, spune Petricean.

Acesta mai spune că vrea să demonteze mitul gătitului acasă care sperie. „Cine gătește acasă și înțelege oarecum ce se întâmplă în culisele unei bucătării este automat și un consumator de restaurant mult mai responsabil și educat”, este de părere acesta, potrivit unui comunicat remis Apropo de Pro TV.

CITEȘTE ȘI: Pro TV, lider de audiență marți seară, cu 1,3 milioane de telespectatori

Foto: Pro TV