Premiere și seriale în exclusivitate, în grila de toamnă a TVR 2, din 4 octombrie

De: Ana Obretin / 28.09.2021, 12:56

TVR 2 lansează pe 4 octombrie grila de toamnă, cu producţii în premieră, ca „Ora de știri”, „Fără prejudecăți”, „Luminița de de la miezul nopții” și „Case și idei”, noi sezoane ale unor emisiuni precum „Câștigă România”, „Rețeaua de idoli”, „Destine ca-n filme”, dar și ediții ale „Filmul săptămânii”, „Filmul de artă”, „Duminica filmului românesc”.

Principalului buletin informativ al zilei devine „Ora de ştiri”, din 4 octombrie. De luni până duminică, de la ora 18:00, programul de ştiri – tip magazin, axat pe eveniment şi social, cu analize, ştiri şi informaţii ancorate în actualitate va fi prezentat de Stela Popa/Teodora Antonescu. „Ora de ştiri” îşi propune să devină o platformă de implicare cetăţenească şi va acorda spaţii ample proiectelor de voluntariat, de construcţie a viitoarelor generaţii, potrivit unui comunicat remis Apropo de TVR 2. Primul buletin informativ al zilei, „Telejurnal”, își păstrează ora de difuzare, 12:00, şi va fi prezentat de Raluca Arvat/Laura Fronoiu.

Sunt mulţi oameni singuri. Sunt multe persoane care suferă de nesomn. Sunt multe griji care nu ne lasă să dormim. Tot ce ne macină peste zi, pare că se „răzbună” pe noi noaptea. Pornind de la aceste constatări, Luminiţa Velciu propune, începând cu 11 octombrie, de luni până joi de la ora 0.00, o emisiune în premieră, transmisă în direct, „Luminiţa de la miezul nopţii”. Va fi o întâlnire interactivă cu telespectatorii, prima producţie în regim de podcast din Televiziunea Română. Fiecare ediţie va fi un dialog cu câte un invitat care vine să împărtăşească poveşti, experienţe personale puternice, lecţii de succes, iar în partea a doua se vor primi telefoane în direct.

Pentru cei care doresc locuinţa de vis, TVR 2 propune, de luni până vineri, de la ora 17:30, o serie nouă, „Case şi idei”, iar primul episod va prezenta o artistă care amestecă cu eleganţă stilurile, dar şi un mini-studio amenajat minimalist.

În fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, Raluca Avram, Mihai Arsenie și Andrea Nagy spun „Fără prejudecăți!” și dovedesc că dincolo de orice dizabilitate există speranță, încredere, putere interioară. „Fără prejudecăți!” este o emisiune TV făcută cu și pentru persoane cu nevoi speciale și singura emisiune TV din Europa la care lucrează trei reporteri cu dizabilități.

„Teleșcoala” vine cu ore de dirigenție

Pentru elevii care se pregătesc de examene, „Teleşcoala” a pregătit cursuri, de luni până vineri, pe tronsoanele orare 9:00-10:00 (clasa a VIII-a) și 15:00-16:00 (clasa a XII-a). Noutatea celui de-al patrulea sezon este că în fiecare dimineață de vineri sunt incluse în orar două cursuri de dirigenție. Temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem față provocărilor din pandemie.

Virgil Ianţu dă startul celui de-al nouălea sezon „Câştigă România!”, de luni până joi, de la ora 20:00, iar cu interviuri marca „Reţeaua de idoli” revine Irina Păcurariu, în fiecare luni, de la ora 21:00 (reluare vineri, ora 22.00). Din 5 octombrie, în fiecare marți, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a pregătit poveşti de viaţă inspiraţionale la „Destine ca-n filme”, iar vineri, 8 octombrie, de la ora 20:00, debutează „Gala umorului”, sezonul cu numărul 16.

Din 9 octombrie, emisiunea de divertisment „Distracțiile lui Cazacu” se va difuza de la ora 17:30, în timp ce Marina Almăşan are oaspeţi în noul sezon „Femei de 10, bărbaţi de 10”. Emisiunea difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, propune şi o rubrică în premieră: „Copii de nota 10”, prezentată de un copil premiat la festivaluri internaţionale. Paul Surugiu Fuego îşi aşteaptă fanii, duminică, 10 octombrie, de la ora 15:00, la galele „Drag de România mea!”. În premieră, în emisiunea ajunsă la cel de-al șaptelea sezon, invitații vor răspunde unei provocări, un quizz inedit despre cele mai frumoase lucruri din România.

Nu vor lipsi sfaturile utile din surse din domeniu în emisiunile „Fraţi de viţă” (sâmbăta de la ora 17:00) și „România în bucate” (luni-vineri ora 7.30), „Pescar hoinar” (duminica, de la ora 10:00).

TVR 2 a pregătit o ofertă bogată de filme și seriale pentru întreaga familie

Începând cu 4 octombrie, de luni-duminică, de la ora 19.10, va fi difuzat serialul „Glasul inimii”, iar sâmbăta, de la ora 20:00, e programat „Filmul săptămânii”, cu actori mari și poveşti captivante. Printre titluri se numără miniseria clasică (în 3 părţi) „Ocolul pământului în 80 de zile”, cu Pierce Brosnan şi Peter Ustinov, și seria de filme clasice de aventuri cu Giuliano Gemma „Africa Express şi Safari Express”.

Seara continuă, de la ora 22:00, cu miniserii italiene în premieră avându-l pe îndrăgitul actor Gabriel Garko în distribuție.

Duminica, de la ora 22:00, e seara cinefililor la „Filmului de artă”, cu producţii premiate la festivaluri importante, mari regizori şi mari actori. „Duminica filmului românesc” (de la ora 13:10 şi 20:10) a pregătit portretele celor mai iubiţi actori şi regizori români, printre care: „Duminică la ora 6” şi „De ce trag clopotele, Mitică?”, în regia lui Lucian Pintilie; Printre ecranizările după mari scriitori români se numără „Cucoana Chiriţa” şi „Chiriţa în Iaşi”, cu Draga Olteanu Matei şi seria „Mărgelatu’” cu Florin Piersic.

CITEȘTE ȘI: „SuperStar România”, „Căsătoriți pe nevăzute” – Pro TV și-a anunțat grila de toamnă

Foto: TVR 2