Olivia Newton-John a murit. Actrița și cântăreața cunoscută pentru rolul din „Grease” avea 73 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 09.08.2022, 08:52
Olivia Newton-John a murit. Actrița și cântăreața cunoscută pentru rolul din „Grease” avea 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreață și actriță cunoscută pentru rolurile din filme precum „Grease” și „Xanadu”, a murit luni. Ea avea 73 de ani.

Soțul ei, John Easterling, a postat știrea pe pagina sa oficială de Facebook, scriind: „Olivia Newton-John (73 de ani) a murit liniștită la ferma ei din California de Sud în această dimineață, înconjurată de familie și prieteni. Cerem tuturor să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă.”

Nu a fost comunicată o cauză a morții, dar Newton-John a fost diagnosticată cu cancer de sân, care a apărut pentru a treia oară în 2017, conform publicației Variety. „Olivia a fost un simbol al triumfurilor și al speranței de peste 30 de ani, împărtășindu-și lupta cu cancerul de sân”, a spus soțul ei. „Inspirația ei vindecătoare și experiența de pionierat cu medicina naturistă continuă cu Fondul Fundației Olivia Newton-John, dedicat cercetării medicinei naturiste și a cancerului”.

Co-starul ei din „Grease” John Travolta i-a adus un omagiu pe rețelele de socializare. „Draga mea Olivia, ne-ai făcut viețile mult mai bune”, a scris el. „Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vom vedea iar la un moment dat și vom fi din nou împreună. Al tău din momentul în care te-am văzut și pentru totdeauna! Danny al tău, John al tău!”

Istoricul topurilor Joel Whitburn a clasat-o pe cântăreața cu voce caldă, crescută în Australia drept solista feminină numărul 1 a anilor ’70.

Olivia Newton-John a rămas o forță comercială puternică în anii ’80; ea a înregistrat cel mai mare hit din cariera ei, „Physical”, în 1981. Deși celălalt lungmetraj muzical principal al ei „Xanadu” a fost un eșec costisitor din 1980, coloana sonoră care a câștigat un dublu disc de platină a dat naștere a trei single-uri de succes.

Inițial numită vocalist country, ea a cucerit rapid topurile pop. Deși hiturile au încetat să apară la începutul anilor ’90, ea a rămas o interpretă îndrăgită în noul mileniu, cu o bază de fani durabilă susținută de popularitatea continuă a „Grease”.

În ultimii ani, ea a vorbit despre atitudinea ei aparent optimistă, chiar dacă îi revenise cancerul. „Sunt fericită. Sunt norocoasă. Sunt recunoscătoare. Am multe pentru care să trăiesc. Și intenționez să continui să trăiesc”, i-a spus ea lui Gayle King într-un interviu pentru „CBS This Morning”, susținut la ferma ei din California în 2019.

Foto: Profimedia Iages

CITEȘTE ȘI: Nichelle Nichols, Uhura din seria originală „Star Trek”, a murit la 89 de ani