Nichelle Nichols, Uhura din seria originală „Star Trek”, a murit la 89 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 01.08.2022, 07:28
Nichelle Nichols, Uhura din seria originală „Star Trek”, a murit la 89 de ani

Nichelle Nichols, care a interpretat rolul ​​ofițerului de comunicații Uhura în serialul original „Star Trek”, a murit. Avea 89 de ani.

Moartea lui Nichols a fost confirmată de Gilbert Bell, managerul ei și partener de afaceri din ultimii 15 ani.

Nichelle Nichols este co-autoarea unuia dintre primele săruturi interrasiale din istoria televiziunii, în „Star Trek”. Acel moment, alături de colegul ei, William Shatner, a fost o mișcare curajoasă din partea ei, a creatorului „Star Trek” Gene Roddenberry și a NBC, având în vedere climatul politic de la acea vreme, dar episodul „Copiii vitregi ai lui Plato”, care a fost difuzat în 1968, a fost scris pentru a oferi tuturor celor implicați o justificare: Uhura și căpitanul Kirk nu au ales să se sărute, ci au fost forțați să facă acest lucru involuntar de către extratereștrii cu capacitatea de a controla mișcările oamenilor. Cu toate acestea, a fost un moment de referință.

Nichols a interpretat rolul Lt. Uhura în seria originală, i-a dat vocea în „Star Trek: The Animated Series” și a jucat-o pe Uhura în primele șase filme „Star Trek”. Uhura a fost promovată locotenent comandant în „Star Trek: The Motion Picture” și comandant în „Star Trek II: The Wrath of Khan”.

Nichelle Nichols a vrut să părăsească „Star Trek” după primul sezon pentru a urma o carieră pe Broadway, dar Rev. Martin Luther King Jr., care a fost un fan al serialului și a înțeles importanța personajului ei în deschiderea drumurilor pentru alți afro-americani în televiziune, a convins-o personal să rămână în serial, i-a spus ea astrofizicianului Neil deGrasse Tyson într-un interviu pentru Arhiva Televiziunii Americane.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Starul „Doctor Who” Bernard Cribbins a murit la 93 de ani  

Paul Sorvino, star al filmului „Goodfellas”, a murit la 83 de ani