A 13-a ediție Cinema Tour Kids are loc până pe 22 octombrie în Brașov

De: Ana Obretin / 15.09.2021, 15:56
A 13-a ediție Cinema Tour Kids are loc până pe 22 octombrie în Brașov

Asociaţia ENKIDU anunță lansarea celei de-a 13-a ediții a Cinema Tour Kids – prima caravană de film națională dedicată exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale.

Caravana are loc până pe 22 octombrie și va include 24 de proiecții-eveniment în 20 de localități din județul Brașov. Astfel copiii din localitățile: Codlea, Comana, Crizbav, Crihalma, Dumbrăvița, Hărman, Holbav, Homorod, Jibert, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Râșnov, Rupea, Șoarș, Ucea de Jos, Vama Buzăului, Victoria, Viștea și Zărnești se vor întâlni cu organizatorii caravanei și vor putea viziona gratuit filmele din programul acestei ediții, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Selecția cu care organizatorii îi așteaptă pe cei mici este compusă din scurtmetraje și lungmetraje, animații și ficțiune, din Danemarca, Norvegia, Suedia și România. Copiii vor afla poveștile istețului Iqbal (din „Iqbal Farooq și rețeta secretă”), care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău sau pe cea a unui băieţel inteligent care, deşi certat cu sportul, reuşeşte să primească titlul de „Portar la Liverpool” sau poate pe cea a lui „Miriam” care nu-și dorește, la rândul său, nimic altceva decât să joace fotbal deși este îndemnată de mama să învețe cum ‘să se poarte ca o fetiță’.

Micii spectatori vor face cunoștință și cu Idunn care are șapte ani și îi este frică de întuneric sau cu Pottan care va ajunge să construiască o rachetă spațială și îi va lua pe toți „Sus în cer”, dar nu înainte de a face o drumeție „În Pădurea Hakke” sau o plimbare plină de aventuri cu „Ploddy, mașina de poliție, la datorie”.

Programul de proiecții este disponibil pe http://cinematour.ro, unde sunt informații complete despre toate filmele din selecție. Intrarea la toate evenimentele din caravană este liberă.

Cinema Tour Kids este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada Regatului Norvegiei la București, Norway Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute.

CITEȘTE ȘI: Animațiile „Soul” și „Wolfwalkers”, marile câștigătoare la Annie Awards 2021

Foto: Asociația Enkidu