Animațiile „Soul” și „Wolfwalkers”, marile câștigătoare la Annie Awards 2021

De: Ana Obretin / 17.04.2021, 09:42
Animațiile

Filmele „Soul” și „Wolfwalkers” au fost marile câștigătoare la ediția de anul acesta a Annie Awards, trofee acordate celor mai bune producții de animație. Cea de-a 48-a ediție a premiilor Annie, care sunt un bun indicator al câștigătorului trofeului Oscar în domeniu, a avut loc vineri seară, în format online.

Astfel, „Soul” a primit șapte trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj de animație, iar „Wolfwalkers”, cinci, printre care cele pentru cea mai bună animație indie și cea mai bună regie (Tomm Moore și Ross Stewart), potrivit The Hollywood Reporter.

Regizorul filmului „Soul” Pete Docter și coregizorul Kemp Powers, împreună cu Mike Jones au câștigat premiul Annie pentru cel mai bun scenariu, iar pelicula a mai primit trofee pentru editare, animație de personaje și muzică, printre altele, cel din urmă fiind atribuit lui Trent Reznor, Atticus Ross și Jon Battiste.

„Soul” îl prezintă pe profesorul de muzică Joe Gardner (voce Jamie Foxx) care visează să devină cântăreț de jazz. Doar că, înainte de a se putea bucura de momentul care să îi deschidă această cale, suferă un accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție. Aici o întâlnește pe 22 (Tina Fey), un suflet tânăr și naiv, alături de care Joe va da startul unei călătorii ce trebuie să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu, potrivit sinopsisului furnizat de Cinemagia.

Anul acesta, lungmetrajele nominalizate la Oscar pentru cea mai bună animație sunt „Soul”, „Wolfwalkers”, „Onward”, „Over the Moon” și „A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon”. „Soul” este, de asemenea, nominalizat la Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun sunet. Premiile Oscar vor fi decernate weekendul viitor.

CITEȘTE ȘI: Chloe Zhao, cu „Nomadland”, marea câștigătoare la premiile Sindicatului regizorilor americani

Filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm”, câștigătoare la Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani

„Adieu les cons”, marele câștigător la premiile Cesar; protest nud pentru artă, pe scena galei

Foto: Profimedia Images