Filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm”, câștigătoare la Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani

De: Loredana Toma / 22.03.2021, 15:17
Filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm”, câștigătoare la Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani

Filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm” au câștigat premiile pentru „cel mai bun scenariu original”, respectiv „cel mai bun scenariu adaptat” la gala Sindicatului Scenariștilor Americani (Writers Guild of America/WGA), eveniment care a avut loc pe 21 martie. Cele două producții sunt nominalizate, la aceleași categorii, la premiile Oscar 2021, care vor fi decernate pe 21 aprilie.

Writers Guild of America este format din scenariști care lucrează în cinema, televiziune și industriile new media din SUA. Premiile decernate de sindicat cresc șansele peliculelor aflate în cursa pentru Oscar, deoarece mulți dintre membrii WGA fac parte și din Academia de Film Americană. Anul trecut, „Parasite”, regizat de Bong Joon-ho, a primit premiul pentru „cel mai bun scenariu original”, iar „Jojo Rabbit”, de Taika Waititi, cel pentru „cel mai bun scenariu adaptat”.

Cohen: „Rudy Giuliani a făcut tot ceea ce am sperat noi să facă”

În discursul de acceptare a premiului, Sacha Baron Cohen, actorul principal din „Borat 2”, a glumit: „Nu am cum să nu mă gândesc că am câștigat acest premiu pentru că 60% dintre scenariștii din Sindicat au participat la acest film. Un scenariu pentru un astfel de film este greu de scris pentru că implică oameni reali, al căror comportament este greu de prevăzut. Ei bine, cu excepția lui Rudy Giuliani, care a făcut, practic, tot ceea ce noi am sperat să facă”.

Rudy Giuliani în „Borat 2” (Foto: Profimedia Images)

Premiul pentru „cel mai bun scenariu de documentar” – unde au concurat producțiile „All In: The Fight for Democracy”, „The Dissident”, „Herb Alpert Is…”, „Red Penguins” și „Totally Under Control” – a fost câștigat de „The Dissident”, despre asasinarea lui Jamal Khashoggi, jurnalist al publicației Washington Post. În crimă, petrecută în consulatul din Istanbul al Arabiei Saudite, a fost implicată familia regală saudită. Totuși, documentarul nu este listat și pentru premiile Oscar.

În ceea ce privește câștigătorii premiilor pentru televiziune, „Ted Lasso” a câștigat pentru „cea mai bună serie de comedie” și pentru „cea mai bună nouă serie de comedie”. „The Crown” a obținut premiul pentru „cea mai bună serie dramă”.

Găsiți lista completă a câștigătorilor pe site-ul evenimentului.

CITEȘTE ȘI:

Lista completă a nominalizărilor la gala Oscar 2021, unde „Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat în două categorii

Globurile de Aur 2021- „Nomadland”, „Borat”, „The Crown”, ”Schitt’s Creek”, marii câștigători

Foto: Profimedia Images