Chloe Zhao, cu „Nomadland”, marea câștigătoare la premiile Sindicatului regizorilor americani

De: Ana Obretin / 11.04.2021, 08:51
Chloe Zhao, cu

Cineasta Chloe Zhao a câștigat, cu lungmetrajul „Nomadland”, marele premiu al ceremoniei de anul acesta a Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America). Zhao a devenit astfel prima femeie non-caucaziană care a câștigat premiul pentru regie de lungmetraj oferit de DGA și își consolidează astfel poziția de lider în cursa pentru premiile Oscar. 

Ceremonia a avut loc sâmbătă seară și, ca majoritatea evenimentelor de profil de anul acesta, a avut loc virtual, membrii DGA urmărind anunțurile privind câștigătorii prin streaming video, potrivit The Hollywood Reporter.

Anul acesta, în premieră, DGA a nominalizat două femei la premiul pentru cel mai bun regizor de film, alături de Zhao fiind selectată Emerald Fennell, cu „Promising Youg Woman”. Anterior, doar alte opt femei au mai fost nominalizate la premiul pentru cel mai bun regizor.

În afară de Chloe Zhao și Fennell, la premiul DGA pentru cel mai bun regizor au mai fost nominalizați Lee Isaac Chung, cu „Minari”, David Fincher, cu „Mank”, și Aaron Sorkin, cu „The Trial of the Chicago 7”.

Premiile Sindicatului regizorilor americani prezic de obicei câștigătorul Oscarului la această categorie. Anul trecut, însă, Sam Mendes a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru drama de război „1917”, în timp ce Oscarul i-a fost atribuit lui Bong Joon-ho, pentru „Parasite”.

Prezentăm mai jos lista principalilor câștigători ai premiilor Sindicatului regizorilor americani 2021:

Cel mai bun regizor de film: Chloe Zhao, „Nomadlad”

Cel mai bun regizor debutant: Darius Marder, „Sound of Metal”

Cel mai bun regizor de serial dramă: Lesli Linka Glatter, „Homeland”, “Prisoners of War”

Cel mai bun regizor de serial comedie: Susanna Fogel, „The Flight Attendant”, “In Case of Emergency”

Cel mai bun regizor de miniserie: Scott Frank, „The Queen’s Gambit”

Cel mai bun regizor de documentar: Michael Dweck, Gregory Kershaw, „The Truffle Hunters”.

CITEȘTE ȘI:

Lista completă a nominalizărilor la gala Oscar 2021, unde „Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat în două categorii

Globurile de Aur 2021- „Nomadland”, „Borat”, „The Crown”, ”Schitt’s Creek”, marii câștigători

Foto: Profimedia Images