A încercat să ucidă un președinte, a urmărit-o pe Jodie Foster, iar acum susține un concert „sold out”

De: Adrian Popa / 15.04.2022, 16:03

John Hinckley Jr., omul care a încercat să îl asasineze pe președintele american Ronald Reagan în 1981, a anunțat că va susține un concert în New York pe 8 iulie. Evenimentul este deja „sold out”.

În atacul din 1981, bărbatul a tras șase focuri de revolver către Reagan, dar fostul președinte a scăpat cu viață. Secretarul de presă de la Casa Albă, James Brady, a fost rănit în atac, împreună cu un polițist și un agent al Secret Service.

După incident, Hinckley a fost judecat, dar nu a fost condamnat, deoarece a fost diagnosticat cu probleme psihice grave. Bărbatul era obsedat de actrița Jodie Foster, pe care o urmărea și o hărțuia de mai mulți ani. El s-a inspirat, în tentativa de asasinat, din „Taxi Driver” (1976), peliculă în care Foster a jucat. În film, personajul Travis Bickle a încercat să asasineze un candidat la președinție.

concert
Actrița Jodie Foster în 1988. (Foto: Wikimedia)

Prin spitalele de psihiatrie în care a fost deținut, John Hinckley Jr., acum în vârstă de 66 de ani, și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică. În 2016, el a fost eliberat, iar din 2020 un judecător i-a permis să lanseze muzică sub propriul nume. Bărbatul a lansat peste 20 de piese pe diferite platforme de streaming de muzică.

Concertul din 8 iulie va fi ținut la Market Hotel din Brooklyn. Hinckley va cânta piese proprii dar și cover-uri. Artistul și-a fondat propria casă de discuri, numită Emporia Records, iar primul album, un CD, va include 14 piese. El a făcut apel, pe YouTube, la fani să i se alăture pentru a forma o trupă.

Market Hotel este cunoscut pentru evenimentele muzicale pe care le găzduiește. Acolo susțin concerte în special artiști independenți. Conducerea hotelului le-a răspuns celor care au criticat acest concert. „Hinckley și-a plătit datoria avută față de societate”, a transmis hotelul, precizând că bărbatul a fost „în închisoare” 40 de ani.