A murit Patricia Hitchcock, actriță și singura fiică a lui Alfred Hitchcock

De: Nicoleta Lepădatu / 12.08.2021, 09:07
A murit Patricia Hitchcock, actriță și singura fiică a lui Alfred Hitchcock

Patricia Hitchcock jucase în mai multe filme ale tatălui ei precum „Strangers on a Train”, „Psycho” sau „Stage Fright”.

Copil unic al celebrului regizor Alfred Hitchcock, Patricia Hitchcock a încetat din viață la vârsta de 93 de ani, în locuința sa din Thousand Oaks, California. Fiica actriței, Katie Fiala, a fost cea care i-a anunțat moartea. Născută pe 7 iulie 1928, Patricia Hitchcock a început să joace în copilărie, în piesa de teatru „Violet”, de pe Broadway, la sfârșitul anilor 1930.

Patricia Hitchcock a lucrat alături de tatăl ei la 10 episoade din seria „Alfred Hitchcock Presents” din 1955 până în 1960. Ambiția a determinat-o să fie actriță în mai multe lungmetraje ale lui Hitchcock. A debutat cu un mic rol în filmul „Stage Fright” în 1950, apoi a jucat rolul Barbara Morton, sora personajului interpretat de actrița Ruth Roman în „Strangers on a Train”, lansat în 1951.

Câțiva ani mai târziu, fiica lui Hitchcock a apărut la începutul celebrului thriller „Psycho”, în regia tatălui ei. Ea joacă rolul unui personaj pe nume Caroline, care se oferă să împărtășească tranchilizante cu Marion Crane, amanta lui Sam Loomis devenită celebră datorită scenei cu crima de la duș.

„Eram foarte apropiat de tatăl meu. Obișnuia să mă scoată în fiecare sâmbătă, la cumpărături și la prânz. Duminica, el mă ducea la biserică în mod regulat, până când am putut conduce. Apoi l-am dus eu cu regularitate la biserică. Datorită îndrumării sale, credința mea este atât de puternică astăzi „, a spus Patricia Hitchcock într-un interviu.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock