ABBA se întoarce după 40 de ani cu un album nou și un turneu de holograme (VIDEO)

De: Ana Obretin / 03.09.2021, 09:50
ABBA se întoarce după 40 de ani cu un album nou și un turneu de holograme (VIDEO)

Membrii septuagenari ai legendarului grup pop suedez ABBA și-au anunțat primul album original lansat după aproape 40 de ani, „Voyage”, dar și un viitor turneu cu hologramelor lor, „ABBA-tars”. Fanii așteaptă acest eveniment de când ABBA s-a destrămat, în 1982.

Autorii hiturilor „Dancing Queen”, „Waterloo” și „Money Money Money” din anii 1970, a căror moștenire s-a regăsit apoi în albume retrospective, un musical și filme, și-au respectat astfel promisiunea făcută de mai mulți ani de a se întoarce pe scenă.

Într-un eveniment dedicat fanilor difuzat online din Stockholm, Londra, Berlin și New York, joi, a fost difuzată o piesă de pe noul album, „I Still Have Faith in You”.

Videoclipul baladei prezintă imagini de arhivă cu cei patru membri ABBA – un acronim alcătuit din inițialele prenumelor lor -, Anni-Frid Lyngstad, de 75 de ani, Agnetha Fältskog, de 71 de ani, Björn Ulvaeus, de 76 de ani, și Benny Andersson, de 74 de ani.

„Am înregistrat un nou album”, au anunțat Björn Ulvaeus și Benny Andersson din Londra, menționând că va fi lansat pe 5 noiembrie. „Nu trebuie să mai lăsăm să treacă mai mult de 40 de ani între fiecare album”, a spus ironic Björn Ulvaeus, precizând că noul material discografic va include „un amestec din ceea ce a făcut (grupul, n.r.) și un colind de Crăciun”.

Grupul va lansa, de asemenea, un nou show, care va fi prezentat în luna mai 2022, într-o sală de concerte de 3.000 de locuri special concepută pentru această ocazie în estul Londrei. Show-ul va prezenta 22 de melodii, interpretate de holograme îmbunătățite, care îi vor prezenta pe membrii trupei tineri.

O viață discretă de la separarea grupului ABBA

În aprilie 2018, membrii fostului grup au anunțat că s-au întors în studio pentru prima dată în aproape patru decenii. Au fost apoi înregistrate două piese: „I Still Have Faith in You” și „Don’t Shut Me Down”.

„Am avut aceste două melodii, ni s-a părut ușor și ne-am gândit, de ce să nu mai facem câteva? Am mai făcut câteva și a fost bine, așa că am continuat și am înregistrat un album. Complet”, a explicat Benny Andersson pentru televiziunea publică suedeză SVT. Lansarea acestor noi titluri a continuat să fie amânată, apoi a izbucnit pandemia. Pentru suedezul Carl Magnus Palm, specialist al grupului, opțiunea de a folosi versiuni digitale pentru show a întârziat revenirea legendarului grup pop pe scenă. „Au avut probleme cu tehnologia, nu a mers într-adevăr așa cum sperau. Așa că a existat o întârziere din cauza asta”, a spus acesta pentru AFP. „Au fost, în sfârșit, gata să se întoarcă acum un an, dar pandemia a lovit”, a mai explicat el.

Deși toți au continuat o carieră solo mai mult sau mai puțin activă, cei patru artiști scandinavi au dus, în esență, o viață discretă de la separarea grupului, care s-a produs la scurt timp de la divorțurile lui Fältskog și Ulvaeus și al lui Andersson și Lyngstad. Cei patru prieteni s-au cunoscut la sfârșitul anilor 1960 și au cunoscut succesul mondial după triumful lor la Eurovision 1974, cu primul lor hit, „Waterloo”. De la ultimul lor album de studio, din 1981, legendarul grup pop cu zeci de milioane de albume vândute nu a lansat piese noi. Dar flacăra nu s-a stins niciodată – „ABBA Gold”, lansat în 1992, a devenit unul dintre cel mai bine vândute discuri din lume. Muzicalul „Mamma Mia” și filmele realizate pe baza acestuia au atras noi fani, care nu se născuseră în perioada de glorie din anii 1970.

CITEȘTE ȘI: Trupa ABBA s-a reunit după 30 de ani! Cum arată acum artiştii care au făcut istorie

Anni-Frid Lyngstad, fosta componentă ABBA, a mai lansat un single

Trupa ABBA a refuzat un miliard de dolari!

Foto: Profimedia Images