Actorii hitului Netflix “Mosul” au primit amenințări cu moartea de la ISIS

De: Ana Obretin / 15.01.2021, 11:34
Actorii hitului Netflix “Mosul” au primit amenințări cu moartea de la ISIS

Actorii producției Netflix “Mosul”, unul dintre filmele de succes în Europa și Orientul Mijlociu, au primit amenințări cu moartea din partea grupării teroriste Stat Islamic (ISIS). Filmul este produs de Joe și Anthony Russo și regizat de Matthew Michael Carnahan și a avut premiera pe 26 noiembrie 2020. Avându-i în rolurile principale pe Suhail Dabbach și Adam Bessa, „Mosul” este un thriller de război care urmărește misiunea membrilor unei echipe SWAT de a-i distruge pe adepții ISIS care i-au ucis pe cei dragi lor.

„Când am publicat pe rețelele de socializare că filmul urma să apară, în prima zi am primit multe mesaje de la ISIS”, a spus actorul irakian Suhail Dabbach pentru Deadline. „Au trimis o mulțime de videoclipuri și amenințări. De exemplu, au spus ‘acum te cunoaștem și trebuie să ai grijă. În fiecare zi, atinge-ți capul pentru a te asigura că este acolo unde trebuie’. Ei mi-au mai spus: ‘Știm unde locuiți și vom ajunge la voi’”.

Carnahan a declarat că amenințările cu moartea au fost „un efect secundar teribil” al audiențelor ridicate înregistrate de film, în timp ce Joe Russo a spus că „aceasta a fost cu siguranță o experiență deranjantă pentru actori”.

„Nu este niciodată un sentiment confortabil să îți fie încălcată viața privată și este îngrozitor să primești amenințări cu moartea din surse anonime”, a spus Joe Russo. „Credem că situația a fost gestionată cu profesionalism de Netflix și de propria echipă de securitate”, a adăugat acesta.

„Mosul” a fost realizat în Maroc, iar compania de producție AGBO a fraților Russo a folosit serviciile unei companii, TigerSwan, pentru a proteja actorii și restul echipei de amenințările potențiale din partea ISIS. Aceeași companie a asigurat serviciile de securitate și după lansarea filmului și după amplificarea amenințărilor cu moartea.

“Voi spune doar că am tratat foarte serios acest aspect”, a declarat Anthony Russo pentru Deadline. „Știam că filmul este provocator și potențial periculos pentru oricine este implicat. Am luat cele mai bune măsuri de securitate la care ne-am putea gândi, fiind familiarizați cu acest proces de când am lucrat la filmele Marvel”, a spus regizorul. 

“Am fost expuși și a trebuit să facem (filmul, n.r.) cât se poate de responsabil, dar toată lumea a simțit că merită riscul”, a explicat acesta.

Potrivit Deadline, familia lui Dabbach a primit amenințări, la fel și colegul de distribuție actorul Adam Besa, căruia i-a fost ștearsă pagina de Instagram. Acesta a primit amenințări pe WhatsApp, mesajele venind din Turcia. 

CITEȘTE ȘI: Crucea Roșie, ironizată după ce a spus că serialul israelian “Fauda” prezintă încălcări ale dreptului umanitar

FOTO: Profimedia Images