Actorul Antonio Sabáto Sr., tatăl modelului Antonio Sabáto Jr., a murit din cauza COVID-19

De: Ana Obretin / 10.01.2021, 09:10
Actorul Antonio Sabáto Sr., tatăl modelului Antonio Sabáto Jr., a murit din cauza COVID-19

Actorul italiano-american Antonio Sabáto Sr., tatăl modelului Antonio Sabáto Jr., a murit la vârsta de 77 de ani, din cauza complicațiilor dezvoltate după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Informația despre decesul acestuia a fost confirmată pe Twitter de fiul său, actorul și modelul Antonio Sabáto Jr., care a publicat și o fotografie de familie veche.

Fiul actorului a anunțat, pe 4 ianuarie, că Sabáto Sr. a fost internat într-un spital din California din cauza COVID-19. Tânărul Sabáto a fost un critic vocal pe rețelele de socializare online privind utilizarea măștilor pentru controlarea răspândirii noului coronavirus, potrivit Variety.

Sabáto Sr. și-a început cariera în 1966, când a jucat în filmul italian „Lo scandalo”. În același an a jucat în „Grand Prix”, un film american cu o distribuție internațională de actori, care a câștigat trei premii Oscar.

De-a lungul următoarelor două decenii, actorul a continuat să joace într-o serie de filme italiene, de la cele tip western ca „One Dollar Too Many” la proiecte SF precum „Războiul roboților”. 

La mijlocul anilor 1980, Sabáto s-a mutat în SUA împreună cu familia sa, continuându-și cariera în filme precum „High Voltage”, din 1997. Ultimul său rol a fost în serialul de televiziune „The Bold and the Beautiful”, în 2006.

CITEȘTE ȘI: Regizorul britanic Michael Apted a murit la 79 de ani