Actorul Jussie Smollett, condamnat la închisoare, după înscenarea propriului atac rasist și homofob

De: Ana Obretin / 11.03.2022, 16:14
Actorul Jussie Smollett, condamnat la închisoare, după înscenarea propriului atac rasist și homofob

Un tribunal din Chicago l-a condamnat pe actorul Jussie Smollett, star al serialului de succes „Empire”, la 150 de zile de închisoare cu executare, după ce și-a înscenat propriul atac rasist și homofob.

În decembrie 2021, un juriu l-a găsit pe Smollett, în vârstă de 39 de ani, vinovat de cinci din cele șase capete de acuzare, printre care s-a numărat și faptul că a mințit poliția. Smollett a mai primit ca pedeapsă și 30 de luni de supraveghere judiciară.

CITEȘTE ȘI: Bill Cosby a fost eliberat din închisoare. Actorul era condamnat pentru agresiune sexuală

Procurorii au spus că Smollett, care este de culoare și homosexual, a mințit poliția atunci când a afirmat că a fost atacat pe o stradă întunecată din Chicago de doi străini mascați, în ianuarie 2019. Smollett a susținut că atacatorii i-au pus un laț în jurul gâtului și l-au stropit cu niște substanțe chimice, în timp ce țipau insulte rasiste și homofobe și își exprimau sprijinul pentru fostul președinte al SUA, Donald Trump. Poliția l-a arestat pe actor o lună mai târziu, după ce s-a descoperit că acesta plătise cu 3.500 de dolari doi frați, pentru a organiza atacul, în efortul de a-și crește notorietatea în showbiz. El a pledat nevinovat în proces, potrivit Reuters.

Joi, Smollett a mai fost condamnat să plătească amenzi de aproape 145.000 de dolari.

Cariera lui Smollett a fost afectată dramatic după incident. El și-a pierdut rolul din serialul „Empire”. Jussie Smollett are dreptul de a face apel și a declarat, joi, în instanță că este nevinovat.

CITEȘTE ȘI: Producătorul muzical Phil Spector, condamnat pentru crimă, a murit

Un celebru cântăreț britanic, condamnat la 16 ani de închisoare pentru pedofilie

Foto: Profimedia Images