Actorul Mike Henry, cunoscut pentru rolul Tarzan jucat în mai multe filme, a murit

De: Ana Obretin / 04.02.2021, 08:53
Actorul Mike Henry, cunoscut pentru rolul Tarzan jucat în mai multe filme, a murit

Actorul și fostul jucător de fotbal american Mike Henry, cunoscut pentru rolul Tarzan jucat în mai multe filme, a murit la vârsta de 84 de ani.

În tinerețe, a schimbat fotbalul pentru actorie și a jucat în filmele „Tarzan” din anii 1960 și alături de Burt Reynolds în filmele „Smokey and the Bandit”.

Mike Henry a crescut în Los Angeles și a jucat pentru echipa de fotbal american Pittsburgh Steelers, între anii 1958 – 1961. Dorind să-și încerce norocul cu actoria, Henry a cerut să fie transferat la Los Angeles Rams, unde a fost remarcat de un producător, care l-a chemat să dea o probă pentru rolul lui Tarzan. Între anii 1966 și 1968, a jucat în trei filme bazate pe creația lui Edgar Rice Burroughs: “Tarzan and the Valley of Gold”, “Tarzan and the Great River” și “Tarzan and the Jungle Boy.”.

A devenit celebru apoi cu rolul din trei comedii din franciza „Smokey and the Bandit”, lansate în 1977, 1980 și 1983. A mai jucat în filme precum „The Longest Yard” din 1974, „Soylent Green” din 1973, „Rio Lobo” din 1970 și „The Green Berets” din 1968. Pe micile ecrane a apărut în producții ca „General Hospital”, „Lou Grant”, „Rhoda”, „Fantasy Island”, „The Six Million Dollar Man” și „77 Sunset Strip”.

Ulterior a lucrat în producție de film și telviziune ș s-a retras în 1988, după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson.

Mike Henry a murit pe 8 ianuarie, după mulți ani de luptă cu boala, dar abia miercuri a fost confirmat decesul său, potrivit Variety

CITEȘTE ȘI: Hal Holbrook, cunoscut mai ales pentru interpretarea scriitorului Mark Twain, a murit 

Foto: Variety