Actrița americană premiată cu Oscar Cloris Leachman a murit

De: Loredana Toma / 28.01.2021, 11:46
Actrița americană premiată cu Oscar Cloris Leachman a murit

Cloris Leachman, una dintre cele mai cunoscute actrițe din istoria televiziunii americane, celebră mai ales pentru rolul lui Phyllis din „The Mary Tyler Moore Show”, a murit la vârsta de  94 de ani, din cauze naturale.

O carieră plină de trofee

De-a lungul carierei sale în televiziune, Leachman a câștigat opt premii Emmy și a fost inclusă în Television Academy Hall of Fame în 2011. În 1974 și 1975, ea a câștigat premiul Emmy pentru rolul din serialul de comedie „The Mary Tyler Moore Show.” Atât show-ul, cât și personajul au devenit atât de cunoscute, încât actrița și-a lansat propriul serial, “Phyllis”. Pentru rolul din acest show, a primit un Glob de Aur, în 1975. Printre producțiile pentru care a obținut premii Emmy se mai numără „A Brand New Life” ,”Cher”, „Screen Actors Guild 50th Anniversary Celebration” , „Promised Land”, „Malcolm in the Middle”, potrivit Variety.

“Nu aveam discurs pregătit pentru că nu credeam că obțin vreun premiu”

Actrița a declarat la un moment dat că, la fiecare gală de premiere la care mergea, se gândea că va pleca acasă fără să câștige vreun trofeu. “Nu am avut niciodată un discurs pregătit, pentru că m-am gândit, de fiecare dată, că n-am să câștig”, a declarat Leachman în 2015 într-un interviu pentru TV Academy.

Cloris Leachman a câștigat și un premiu Oscar, în 1971, pentru rolul secundar din filmul „The Last Picture Show”. Actrița este cunoscută și pentru rolul din „Young Frankenstein”.

În perioada  2008-2009, pe când avea 82 de ani, ea a participat la show-ul „Dancing with the Stars”, difuzat de postul TV ABC, unde a fost cel mai în vârstă concurent.

“Este o veste foarte tristă. Cloris a fost extrem de talentată. Te putea face să râzi sau să plângi fără să vrei. A fost mereu o plăcere să o avem pe platoul de filmare”, a spus regizorul și scenaristul Mel Brooks.

CITEȘTE ȘI:  Producătorul Alberto Grimaldi, nominalizat la Oscar pentru „Gangs of New York”, a murit

Foto: Profimedia Images