Actriţă de 12 ani Helena Zengel, nominalizată la Globurile de Aur, zi liberă de la şcoală pentru a putea să vizioneze gala

De: Alex Manole / 24.02.2021, 17:12
Actriţă de 12 ani Helena Zengel, nominalizată la Globurile de Aur, zi liberă de la şcoală pentru a putea să vizioneze gala

Actriţa germană în vârstă de 12 ani Helena Zengel, nominalizată la Globurile de Aur pentru rolul din filmul american „News of the World”, unde a jucat alături de Tom Hanks, a anunţat că a fost învoită de la şcoală pentru a putea să vizioneze în direct gala, care va avea loc în noaptea de duminică spre luni.

Helena, născută la Berlin pe 10 iunie 2008, a fost nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru partitura unei fetiţe orfane, crescută de tribul amerindian Kiowa, care trebuie să fie înapoiată familiei sale de un veteran al Războiului Civil din Statele Unite (Tom Hanks).

„Am primit o învoire de la şcoală pentru ziua de luni”, a declarat Helena într-un interviu pentru DPA, potrivit Agerpres. Fetița va viziona gala dintr-un hotel din Berlin.

„Voi încerca să merg la culcare foarte târziu sâmbătă seară, ca să pot să dorm cât mai mult în prima parte a zilei de duminică. Apoi, voi lua un mic dejun la hotel chiar înainte să înceapă ceremonia de decernare a Globurilor de Aur”, a spus aceasta, care a mai vorbit și despre atenția „nebunească” acordată de presă peliculei americane.

„Sunt încă elevă şi am doar 12 ani. Despre acea lume mare, paralelă şi nebunească de la Hollywood pot să vă spun că îmi place cu adevărat – dar aş vrea totuşi să rămân cu picioarele pe pământ”, a declarat Helena, care a mai spus că îl consideră pe Tom Hanks „ca pe un unchi”.

Helena Zengel a devenit celebră în Germania cu rolul jucat în filmul „System Crasher” (2019), de Nora Fingscheidt, care a avut premiera la Festivalul de la Berlin.

Pentru rolul din „News of the World”, o peliculă regizată de Paul Greengrass, fetița a mai fost nominalizată la premiile Satellite, Critics Choice și ale Sindicatului actorilor americani.

CITEȘTE ȘI: Tom Hanks este optimist: Cinematografele vor supraviețui pandemiei  

„Nomadland”, „Borat”, “The Queen’s Gambit”, „The Crown”, printre nominalizările la Globurile de Aur 

Foto: Profimedia Images