Tom Hanks este optimist: Cinematografele vor supraviețui pandemiei

De: Ana Obretin / 27.12.2020, 13:30
Tom Hanks este optimist: Cinematografele vor supraviețui pandemiei

Actorul american Tom Hanks este de părere că cinematografele vor supraviețui “cu siguranță” pandemiei. Pe de altă parte, starul american crede că orientarea către platformele de streaming a fost o schimbare de perspectivă “cuvenită”. 

Într-un interviu pentru platforma specializată Collider, acordat cu ocazia lansării celui mai recent film al său, “News of the World”, Hanks a vorbit despre impactul pe care l-a avut anul acesta asupra industriei cinematografiei și despre alegerile multora dintre marile companii de a-și lansa producțiile pe serviciile de streaming.

“Oricum ar fi trebuit să aibă loc o transformare profundă. Se apropia (momentul, n.r.)”, a spus Hanks, explicând că serviciile de streaming le-au permis spectatorilor să urmărească filme din confortul propriilor case de ceva vreme.

“Dacă vor mai exista cinematografele? Absolut, da. În anumite privințe, cred că proprietarii de săli de cinema – odată ce acestea vor fi deschise – vor avea libertatea de a alege ce filme vor prezenta”, a spus Hanks.

Actorul a mers mai departe spunând că el crede că cinematografele vor fi în continuare opțiunea de lansare pentru francizele cu buget mare, precum filmele din universul Marvel. “Superproducțiile vor face legea în cinematografe”, a spus Hanks. 

“News of the World”, primul western în care Hanks joacă, ar putea fi ultimul film pentru adulți despre oameni care spun lucruri interesante ce va fi prezentat într-un cinematograf, pe undeva, pentru că, ulterior, universul Marvel și alte francize de acest tip vor fi garanția că oamenii vor veni la cinema. 

Hanks s-a referit la faptul că filmele de franciză sunt de obicei realizate pentru ecran mare, în timp ce producătorii multor filme “mai mici” învață să se adapteze la platformele de streaming. “Vrei să le vezi (filmele de franciză, n.r.) pe ecran mare, deoarece vizionarea lor acasă, de pe canapea, ar putea cumva să le diminueze impactul vizual”, a spus Hanks. 

“Schimbarea profundă provocată de COVID-19 a fost ca un tren lent care vine. Cred că vor fi o mulțime de filme care vor fi difuzate doar în streaming și cred că va fi bine să le vizionezi așa, deoarece sunt, de fapt, construite și realizate pentru televizorul cu un ecran lat destul de bun de acasă”, a explicat Hanks.

Industria cinematografică a fost recent zguduită de decizia Warner Bros. de a lansa întreaga sa listă de filme programată pentru 2021, inclusiv “Dune” și “Matrix 4”, simultan pe HBO Max și în cinematografe. Mulți regizori și proprietari de cinematografe au criticat această mișcare. Regizorul filmului “Dune”, Denis Villeneuve a scris într-un eseu pentru Variety: “Filmul pe marele ecran este mai mult decât o afacere, este o formă de artă care aduce oamenii împreună, sărbătorind umanitatea, empatia – este una dintre cele mai mari experiențe artistice colective pe care le împărtășim ca ființe umane”.

Cel mai recent film al actorului premiat cu două Oscaruri Tom Hanks, “News of the World”, de Paul Greengrass, a fost lansat de Crăciun.

CITEȘTE ȘI: Cinema: pandemia și platformele de streaming au provocat industriei pierderi de zeci de miliarde de dolari 

Noul film din franciza „Mad Max”, „Furiosa”, va fi lansat în 2023

FOTO: Profimedia

Tags: