Noul film din franciza „Mad Max”, „Furiosa”, va fi lansat în 2023

De: Ana Obretin / 24.12.2020, 10:44
Noul film din franciza „Mad Max”, „Furiosa”, va fi lansat în 2023

Noul film din franciza “Mad Max”, “Furiosa”, va fi lansat în cinematografe la nivel mondial în 2023.

Warner Bros. a anunțat oficial datele de lansare pentru trei dintre filmele sale: prequel-ul peliculei regizate de George Miller “Mad Max: Fury Road”, o adaptare muzicală a dramei “The Color Purple” și un lungmetraj de familie „Coyote vs. Acme”, toate având premiera peste trei ani. 

“Furiosa”, cu Anya Taylor-Joy în rolul principal, va apărea pe marile ecrane pe 23 iunie, hibridul live action/ animație “Coyote vs. Acme”, pe 21 iulie, iar “The Color Purple” va fi lansat în perioada sărbătorilor de iarnă, pe 20 decembrie.

La începutul lunii decembrie, compania Warner Bros. și-a împărtășit planurile de a-și lansa întreaga listă de producții programată pentru anul viitor – inclusiv “The Matrix 4”, “Dune” și “The Suicide Squad” – simultan pe serviciul său de streaming, HBO Max, și în cinematografe. Este o strategie de lansare fără precedent, care a atras criticile Hollywood-ului, anunțată însă ca model “unic de un an”, ca răspuns la pandemie. Noul anunț făcut de Warner Bros. sugerează că gigantul american intenționează să își continue angajamentul față de lansările clasice în cinematografe, potrivit Variety.

Chris Hemsworth și Yahya Abdul-Mateen II se vor alătura Anyei Taylor-Joy, starul miniseriei Netflix “The Queen’s Gambit”, în “Furiosa”. Acțiunea noului film are loc înainte de cea din SF-ul de succes lansat în 2015 “Mad Max: Fury Road”. Miller, care a realizat filmul original, lansat în 1979, cu Mel Gibson, este regizorul, scenaristul și producătorul peliculei “Furiosa”. 

Dave Green este regizorul “Coyote vs. Acme”, care îl are ca personaj principal pe celebrul personaj animat Wile E. Coyote al francizei Looney Tunes. James Gunn, regizorul seriei “Guardians of the Galaxy”, semnează scenariul, alături de scriitorul Ian Frazier. 

“The Color Purple” este o nouă adaptare a musicalului premiat cu Tony care a stat și la baza filmului omonim lansat în 1985, nominalizat la 11 premii Oscar. Blitz Bazawule va regiza viitoarea versiune, care va fi produsă de Oprah Winfrey și Steven Spielberg. Filmul spune povestea lui Celie, o femeie de culoare ce trăiește în sudul SUA la începutul secolului al XX-lea și care învață despre valoarea de sine cu ajutorul unor prieteni. Spielberg a regizat filmul lansat în anii 1980, în care au jucat Danny Glover, Whoopi Goldberg și Oprah Winfrey. Adaptarea romanului lui Alice Walker din 1982 a fost transformată într-un musical jucat pe Broadway în 2005.

CITEȘTE ȘI: Cursa pentru filme în spațiu: Rusia, un concurent serios pentru Tom Cruise

John Malkovich și Jonathan Rhys Meyers se înfruntă într-un thriller despre pandemie

FOTO: Profimedia

Tags: