Cursa pentru filme în spațiu: Rusia, un concurent serios pentru Tom Cruise

De: Loredana Toma / 22.12.2020, 13:10
Cursa pentru filme în spațiu: Rusia, un concurent serios pentru Tom Cruise

Una dintre superproducțiile anunțate anul acesta la Hollywood a fost cea pentru care Tom Cruise ar urma să filmeze în spațiu. Cu un buget de 200 de milioane de dolari, filmul, care va fi regizat de Doug Liman, cu care Cruise a colaborat la „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp” (2014), ar fi prima producție hollywoodiană cu scene turnate în spațiu. Totodată, Tom Cruise ar fi primul actor care ar ajunge pe Stația Spațială Internatională (ISS) pentru a turna scene dintr-un film.

Se anunță însă o cursă spațială strânsă între Hollywood și Rusia. Potrivit Sky News, televiziunea Channel One s-a alăturat Agenției spațiale rusești (Roscosmos), pentru a realiza filmul „Challenge”, cu un personaj principal feminin. O actriță din Rusia ar urma să ajungă pe ISS pentru a filma pentru această peliculă în octombrie 2021.

Rolul poate fi obținut de actrițe fără experiență, dar nu este chiar „floare la ureche”

Roscosmos a publicat deja un anunț prin care caută „o adevărată supereroină care să meargă până la stele… și, în același timp, să devină un mare star internațional”.

În anunț se precizează că nu se caută neapărat actrițe profesioniste, dar că acestea trebuie să aibă între 25 și 40 de ani și o condiție fizică foarte bună. Anunțul se adresează exclusiv cetățenilor ruși. Tot potrivit Sky News, “actrița trebuie să cântărească între 50 și 70 de kilograme, să aibă circumferința toracică de până la 112 cm, să poată alerga 1 kilometru în maximum 3 minute și jumătate, să înoate 800 de metri liber în 20 minute. De asemenea, trebuie să fie capabilă să sară de pe o trambulină înaltă de 3 metri și să se scufunde printr-o tehnică impresionantă”.

Tom Cruise, NASA și Elon Musk, împreună în noul proiect spațial

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

Pentru filmul său, Tom Cruise va colabora cu NASA și cu compania SpaceX a lui Elon Musk. Scenariul este, momentan, în curs de dezvoltare și va include secvențe majore de acțiune filmate la bordul ISS. Până în prezent, nicio platformă de streaming nu a fost invitată să liciteze pentru drepturile de difuzare, pentru că Tom Cruise este extrem de hotărât să aducă filmul în cinematografe.

Însă, înainte ca actorul să plece în spațiu, va trebui să termine de filmat următoarele sale două superproducții, “Mission: Impossible 7” și “Top Gun: Maverick”, ambele programate pentru lansare în 2021.

CITEȘTE ȘI: Black List 2020: Scenarii de filme dorite pe ecrane, dar care nu au intrat în producție

Foto: Profimedia

Tags: