Actrița Rocío Muńoz Morales va fi prezentatoarea galei de deschidere şi a ceremoniei de închidere a Festivalului de Film de la Veneţia

De: Nicoleta Lepădatu / 07.05.2022, 08:52
Actrița Rocío Muńoz Morales va fi prezentatoarea galei de deschidere şi a ceremoniei de închidere a Festivalului de Film de la Veneţia

Actriţa spaniolă Rocío Muńoz Morales, a cărei carieră s-a desfăşurat mai ales în Italia, va fi prezentatoarea galei de deschidere şi a ceremoniei de închidere a ediției de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, conform site-ului festivalului. 

Rocio Muńoz Morales va prezenta ceremonia de deschidere, din 31 august, în Sala Grande de la Lido şi va fi amfitrioana şi a galei de închidere, de pe 10 septembrie, când vor fi decernate premiile.

Organizatorii festivalului au elogiat-o pe actriţa spaniolă, „nu doar pentru eleganţa şi frumuseţea ei, ci şi pentru profesionalismul şi dragostea cu care abordează toate proiectele sale”, conform comunicatului de presă remis de către organizatori.

Actriţa şi fost model, parteneră a fostului înotător şi actor italian Raoul Bova, cu care are două fete, a fost deja co-prezentatoare a festivalului Sanremo în 2015.

După participarea sa la unele emisiuni spaniole, precum „A Mira quién baila!”, ea a debutat în 2012 în cinematografia italiană în filmul „Immaturi – Il viaggio” de Paolo Genovese, iar în 2013 a fost protagonista serialului de succes „Un passo dal cielo” difuzat de RAI.

Un an mai târziu, Rocío Muńoz Morales a făcut parte din distribuţia comediei romantice „All roads lead to Rome” (2016), alături de Sarah Jessica Parker, Paz Vega şi Claudia Cardinale, printre alţii.

În 2018 a prezentat versiunea spaniolă a emisiunii „Bailando con las estrellas”, după ce cu un an înainte şi-a făcut debutul în teatru în Italia în piesa „Certe notti”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Regizorul şi scenaristul Paul Schrader va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră anul acesta la Veneția

Festivalul de la Veneția: o dramă despre avort de o regizoare de origine română a primit Leul de Aur