Actrița Selma Blair („Legally Blonde”) a anunțat că boala incurabilă cu care a fost diagnosticată este în remisie

De: Nicoleta Lepădatu / 18.08.2021, 06:49
Actrița Selma Blair („Legally Blonde”) a anunțat că boala incurabilă cu care a fost diagnosticată este în remisie

Actriţa Selma Blair, cunoscută din filme precum „Cruel Intentions”, „Hellboy” şi „Legally Blonde”, a dezvăluit că boala de care suferă, scleroză multiplă, e în remisie.

Selma Blair are 49 de ani, a fost diagnosticată cu boala autoimună în 2018 și scleroza multiplă i-a afectat capacitatea de a vorbi şi de a-şi folosi complet piciorul stâng, însă a declarat că starea i s-a îmbunătăţit în urma unui transplant de celule stem şi a chimioterapiei.

„Pronosticul este minunat. Sunt în remisie. Celulele stem m-au adus în remisie”, a spus ea, conform BBC. „A durat aproape un an după celulele stem ca inflamaţia şi leziunile să scadă cu adevărat”.

Tratamentul cu celule stem nu vindecă scleroza multiplă, dar poate ajuta la stabilizarea bolii şi îmbunătăţirea stării fizice, potrivit cercetătorilor.

Scleroza multiplă este o boală care afectează mai multe femei decât bărbați și este diagnosticată de obicei între 20 și 50 de ani. Este o boală imprevizibilă, invalidantă a sistemului nervos central, care perturbă fluxul de informații în creier și între creier și corp. Conform studiilor, există aproximativ 2,3 milioane de persoane care trăiesc cu boala la nivel mondial. Scleroza multiplă este o boală incurabilă, dar care poate fi ținută sub control cu tratament.

Actriţa a făcut declaraţiile în campania de promovare a documentarului „Introducing Selma Blair”, despre viaţa ei de după diagnostic.

De curând și actriţa Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată cu aceeaşi afecțiune. Cristina Applegate s-a mai confruntat cu o boală gravă cu mai mult de un deceniu înainte să fie diagnosticată cu scleroză multiplă. În 2008, ea a anunțat că s-a vindecat de cancer mamar după ce a fost supusă unei duble mastectomii.

CITEȘTE ȘI: Christina Applegate a dezvăluit că suferă de scleroză multiplă

Foto: Profimedia images