Christina Applegate a dezvăluit că suferă de scleroză multiplă

De: Ana Obretin / 10.08.2021, 10:48
Christina Applegate a dezvăluit că suferă de scleroză multiplă

Actrița americană Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Într-un mesaj publicat pe platforma de socializare Twitter, actrița a scris că a fost diagnosticată cu „câteva luni în urmă” și că „este sprijinită de oameni despre care știe că au și această afecțiune”.

„Bună prieteni. Acum câteva luni am fost diagnosticat cu SM. A fost o călătorie ciudată. Dar am fost mult sprijinită de oameni despre care știu că au și această afecțiune. A fost un drum greu. Dar, după cum știm cu toții, drumul continuă. Cu excepția cazului în care un tâmpit o blochează”, a scris Christina Applegate, în vârstă de 49 de ani, care a devenit cunoscută cu rolul din „Familia Bundy„.

Cristina Applegate s-a mai confruntat cu o boală gravă cu mai mult de un deceniu înainte să fie diagnosticată cu scleroză multiplă. În 2008, ea a anunțat că s-a vindecat de cancer mamar după ce a fost supusă unei duble mastectomii.

Scleroza multiplă este o boală care afectează mai multe femei decât bărbați și este diagnosticată de obicei între 20 și 50 de ani. Este o boală imprevizibilă, invalidantă a sistemului nervos central, care perturbă fluxul de informații în creier și între creier și corp. Odată cu diagnosticul ei, Applegate se alătură celor aproximativ 2,3 milioane de persoane care trăiesc cu boala la nivel mondial. Scleroza multiplă este o boală incurabilă, dar care poate fi ținută sub control cu tratament.

Printre vedetele care suferă de această boală se mai numără actrița Selma Blair și Jack Osbourne, fiul lui Ozzy Osbourne.

CITEȘTE ȘI: A murit Stephen Hawking, fizicianul care a depăşit toate limitele 

Kathy Griffin, diagnosticată cu cancer, optimistă după extirparea parțială a unui plămân

O mamă susține că a „mirosit” cancerul fiicei ei. Ce diagnostic i-au pus fetiței medicii

Foto: Profimedia Images