Acuzat de viol, cineastul Luc Besson ar putea scăpa de un proces

De: Ana Obretin / 10.10.2021, 11:11
Acuzat de viol, cineastul Luc Besson ar putea scăpa de un proces

Procesul în care cineastul francez Luc Besson urma să fie cercetat pentru viol, după acuzațiile actriței belgiano-olandeze Sand Van Roy, ar putea fi anulat. Solicitarea a fost făcută de Parchetul de la Paris.

Regizorul, care și-a susținut mereu nevinovăția, s-a declarat mulțumit de această decizie. Luc Besson dorește acum să „închidă această paranteză”, potrivit avocatului său.

În mai 2018, actrița Sand Van Roy a depus o plângere pentru viol împotriva cineastului. Ea l-a acuzat că a abuzat-o sexual cu o zi înainte, în timpul unei întâlniri profesionale. Două luni mai târziu, ea a denunțat abuzuri care ar fi început cu câțiva ani mai devreme și au durat câteva luni. Ea a descris situația drept o „relație de influență profesională” pe care a avut-o cu regizorul.

Luc Besson ar putea fi exonerat

Vineri, procurorul general al Parisului a solicitat revocarea procesului, potrivit unei surse judiciare citate de Le Parisien. Judecătorul responsabil de caz urmează să confirme sau nu această anulare. 

CITEȘTE ȘI: 10 vedete care vorbesc adorabil franceza, deși nu este limba lor maternă (Video)

Luc Besson nu a fost niciodată pus sub acuzare în acest caz, ci pur și simplu a fost plasat în ianuarie anul trecut sub statutul de martor asistat. Aceasta este o calificare intermediară între martor și inculpat.

Luc Besson este acuzat de abuz sexual de alte opt femei

După plângerea lui Sand Van Roy, alte opt femei l-au acuzat pe regizor de „comportament sexual nepotrivit”, potrivit Mediapart. Majoritatea faptelor, însă, sunt prescrise.

Supranumit Steven Spielberg al Frantei, Luc Besson a creat unele pelicule majore ale cinematografiei mondiale. Filmul cu care a debutat în engleză a fost „Marele Albastru/ Le grand blue”, un succes de box-office in Europa, recompensat cu patru premii Cesar. Printre filmele pe care le-a regizat se mai numără „Nikita”, „Leon” si „Al cincilea element”.

CITEȘTE ȘI: Rihanna, într-un film SF în regia lui Luc Besson

Ana Ularu: „Prea tarziu pentru Besson, la naiba!”

Foto: Profimedia Images