Acuzaţia de viol împotriva regizorului Luc Besson a fost respinsă după o anchetă care a durat mai bine de trei ani

De: Nicoleta Lepădatu / 10.12.2021, 05:55
Acuzaţia de viol împotriva regizorului Luc Besson a fost respinsă după o anchetă care a durat mai bine de trei ani

Acuzația de viol împotriva lui Luc Besson, regizorul francez al filmelor „The Fifth Element” și „Lucy”, a fost respinsă de un judecător din Paris în urma unei lungi anchete judiciare, conform publicației Variety.

O sursă apropiată procuraturii din Paris a confirmat că acest caz, pornit în urma unui proces intentat de actriţa belgiană Sand Van Roy în 2018, a fost respins. Femeia l-a acuzat pe Besson de viol.

Investigaţia juridică a cuprins audieri de martori, inclusiv fosta soţie a lui Luc Besson, actriţa şi regizoarea Maïwenn, cu care el are o fiică, şi fosta parteneră de viaţă Anne Parillaud, actriţă cu care are doi copii, dar şi opinii ale experţilor civili şi un interogatoriu al cineastului.

Judecătorul a decis în final să respingă cazul în baza recomandării procurorului.

Avocatul lui Besson, Thierry Marembert, a declarat: „După o procedură care a durat trei ani şi jumătate, timp în care mulţi martori au fost chestionaţi şi Besson şi Van Roy interogaţi, judecătorul a hotărât să respingă în sfârşit cazul împotriva lui Luc Besson, care a negat acuzaţiile de la început”.

„Procurorul Parisului a spus anterior că investigaţiile arată că actele de viol nu au fost comise, că nu a fost demonstrată absenţa consimţământului şi că nu au existat constrângere, ameninţare şi violenţă”, a adăugat el.

Procurorul Parisului respinsese în februarie 2019 acuzaţiile de viol aduse lui Besson, citând lipsa dovezilor după o anchetă de 9 luni de la primele învinuiri formulate de Van Roy.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Acuzat de viol, cineastul Luc Besson ar putea scăpa de un proces

Tags: