Adele și Ed Sheeran, printre starurile care conduc topul nominalizărilor la BRIT Awards

De: Ana Obretin / 19.12.2021, 09:39
Adele și Ed Sheeran, printre starurile care conduc topul nominalizărilor la BRIT Awards

Adele și Ed Sheeran sunt doi dintre artiștii care au primit, sâmbătă, cele mai multe nominalizări, câte patru, la BRIT Awards 2022.

Rapperii Dave și Little Simz au primit, de asemenea, patru nominalizări, într-o listă în care premiile anuale ale industriei muzicale britanice sunt neutre. Organizatorii au declarat, luna trecută, că introduc premii neutre din punct de vedere al genului pentru artiștii locali și internaționali, interpreții fiind acum în cursa pentru titlul de artistul anului sau artistul internațional al anului.

CITEȘTE ȘI: Brit Awards 2021: Dua Lipa a fost marea câștigătoare, într-o gală predominant feminină (VIDEO)

Cântăreața britanică Adele, care a ajuns în fruntea topurilor din întreaga lume cu cel mai nou album, „30”, a obținut nominalizări, printre altele, pentru cel mai bun material discografic, cel mai bun artist și cea mai bună melodie, „Easy On Me”. La categoria „cel mai bun artist internațional”, au fost nominalizați Doja Cat, Olivia Rodrigo, Billie Eilish și Lil Nas X – fiecare cu câte două selecții -, dar și Taylor Swift.

Cea de-a 42-a ediție a BRIT Awards va include în premieră patru premii de gen muzical: alternative/ rock, hip-hop/ grime/ rap, dance și pop/R’n’B act.

Lista completă a nominalizărilor se găsește AICI.

Gala BRIT Awards 2022 va avea loc pe 8 februarie, la Londra.

CITEȘTE ȘI: Gala Brit Awards 2021, parte a unui experiment guvernamental – public fără măști și distanțare socială

Foto: Profimedia Images