Brit Awards: premiile industriei muzicale britanice vor fi neutre ca gen

De: Ana Obretin / 23.11.2021, 10:09
Brit Awards: premiile industriei muzicale britanice vor fi neutre ca gen

Brit Awards, premiile industriei muzicale britanice, vor fi neutre din punctul de vedere al genului pentru artiștii locali și internaționali, începând din 2022, au anunțat organizatorii luni.

Interpreții vor concura pentru premiile pentru artistul anului sau artistul internațional al anului la ceremonia anuală, care anul viitor va avea loc pe 8 februarie. „Este important ca premiile BRIT să continue să evolueze și să urmărească să fie cât mai cuprinzătoare posibil”, a declarat Tom March, noul președinte al premiilor BRIT și copreședinte Polydor Records.

„Se pare că este momentul potrivit pentru a sărbători realizările artiștilor pentru muzica pe care o creează și pentru munca pe care o fac, indiferent de gen”, a mai spus acesta.

BRIT Awards merg pe urmele altor gale care au eliminat clasificările pe bază de gen

În septembrie, la Festivalul de Film de la San Sebastian a fost acordat primul premiu pentru cel mai bun actor neutru din punct de vedere al genului. Au câștigat atunci, ex-aequo, Jessica Chastain și Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Pe de altă parte, la gala BRIT – care, anul viitor, va avea cea de-a 42-a ediție – vor fi extinse nominalizările și la artiștii colaboratori la categoria „cel mai bun cântec a anului”. Până acum, doar artiștii principali sau colaboratorii menționați în mod specific erau recunoscuți. 

De asemenea, vor fi introduse patru noi premii pentru o gamă mai largă de stiluri muzicale: „cel mai bun artist alternative/rock”, „cel mai bun artost hip-hop/grime/rap”, „cel mai bun artist dance” și „cel mai bun artist pop/R’n’B”, toate votate de public.

Actorul de comedie britanic Mo Gilligan va găzdui spectacolul, în timp ce echipa artistică Block9 va ajuta la design. 

Anul acesta, Dua Lipa a fost marea câștigătoare la Brit Awards, într-o gală predominant feminină. Ea a primit premiile pentru cea mai bună artistă britanică și cel mai bun album britanic, „Future Nostalgia”.

CITEȘTE ȘI: Gala Brit Awards 2021, parte a unui experiment guvernamental – public fără măști și distanțare socială

Foto: Profimedia Images