Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”

De: Alex Manole / 04.03.2021, 11:41

Emisiunea „Storage Wars”/„Războiul Depozitelor” a devenit un mare succes la scurt timp după ce a debutat în rețeaua A&E în 2010. Alte canale de televiziune s-au grăbit apoi să lanseze show-uri similare.

Popularitatea „Storage Wars” poate fi explicată prin faptul că oamenilor le place conceptul de „comoară ascunsă”, exploatat deja cu succes mai înainte de emisiuni precum„Așii amanetului”.

Creatorii „Storage Wars” au mai adăugat în combinație câteva personaje „pestrițe”, „comori” plasate intenționat în depozite și sume mari de bani rulate.

În California, dacă un proprietar de depozit nu plătește chiria timp de trei luni, toate bunurile din incintă sunt scoase automat la licitație. În spatele acestor depozite se ascund de multe ori povești triste.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”

Cei care le-au deținut au ajuns în situația să nu mai poată plăti chiria, chiar dacă uneori aveau acolo bunuri de mare valoare, din diverse motive: au pierdut tot, au ajuns la închisoare, s-au îmbolnăvit grav sau au murit.

Un fost proprietar de depozit a povestit pe Reddit cum a pierdut sculele pe care le avea de la bunicul lui deoarece nu a reușit să plătească chiria înainte de data limită. Deși a insistat să plătească la scurt timp după aceea suma restantă pentru a păstra obiectele, acest lucru nu s-a întâmplat.

În alt caz, lucrurile din depozit i-au aparținut unui adolescent care a vrut să le arate prietenilor lui certați cu legea că și el este ca ei, așa că a comis un jaf armat. Tânărul a ajuns după gratii.

Surse: Looper, Reddit

Foto: Profimedia Images

Citește și: Vedeta „Storage Wars” Mary Padian era protejată de serviciile secrete în studenție