Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 10 și 11 iulie

De: Nicoleta Lepădatu / 09.07.2021, 07:54
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 10 și 11 iulie

Agenda de weekend: încă o săptămână între betoanele încinse ale unui București toropit de căldură, cu din ce în ce mai puțini oameni care nu s-au refugiat la mare sau la munte dar cu oferte de petrecere a timpului liber mulțumitoare, cel puțin în zona cinema-teatru. Am ales pentru tine câteva dintre ele, pentru a avea unde să îți petreci măcar câteva ore dintr-un weekend torid de iulie.

Filme

Pe lângă tot ce poți vedea deja în cinematografe, azi vor fi trei premiere, cu filme destul de diferite, dar fermecătoare, fiecare în felul lui.

Adio, proștilor!

După ce află că este bolnavă, Suze decide să caute copilul pe care l-a abandonat când avea 15 ani. În hățișul birocratic pe care trebuie să-l parcurgă, Suze se intersectează cu JB, un funcționar suprasolicitat și dl. Blin, un arhivist nevăzător.

Regia: Albert Dupontel

Cu: Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer, Philippe Uchan

Gen film: Comedie, Dramă

Văduva neagră

Natasha, maestru în spionaj și infiltrare, expertă în arte marțiale, devine super-eroina Văduva neagră. Acțiunea filmului are loc după evenimentele din Captain America: Civil War, atunci când Natasha se simte forțată să își confrunte trecutul.

Regia: Cate Shortland

Cu: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz

Gen film: Acţiune, Aventuri, SF

Ghici cine mai vine la cină

Abby de-abia așteaptă să petreacă o cină liniștită de Thanksgiving împreună cu prietena ei cea mai bună, Molly. Dar planurile celor două prietene sunt aruncate-n aer când la cină li se alătură noul iubit al lui Molly și mama lui excentrică.

Regia: Nicol Paone

Cu: Malin Akerman, Kat Dennings, Aisha Tyler, Christine Taylor, Jane Seymour

Gen film: Comedie, Dramă

Teatru

Două premiere teatrale în această săptămână pe agenda de weekend, dar foarte multe piese care merită văzute, așa că o seară aproape de actorii tăi preferați poate fi o alegere mai mult decât inspirată.

Cassandra

Moștenirea pe care mamele o lasă fiicelor, dar și ce înseamnă să fii femeie azi sunt două dintre supratemele spectacolului. Cassandra este o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare.

Când: 10 iulie, ora 18.00 și ora 20.00

Unde: Apollo111 Teatrul

Distribuția: Denisa Nicolae, Mihaela Velicu

Regia: Leta Popescu

Colecționarul

Bazat pe romanul de succes cu același nume al lui John Fowles, dar și pe ecranizarea în regia lui William Wyler (nominalizată la Oscar și câștigătoarea a Globului de Aur), Colecționarul” este un spectacol plin de suspans care spune povestea unui tânăr ce devine obsedat de o studentă de la Facultatea de Arte.

Timid și antisocial, Fred are o viață banală și își dedică timpul liber pasiunii sale: colecționarea de fluturi. Viața sa ia o turnură neobișnuită când dezvolta o obsesie pentru tânăra studentă Miranda pe care o răpește și o sechestrează în pivnița casei lui. Dominat de dorința de a o face pe aceasta să-l iubească, Fred nici nu-și dă seama când depășește limita și se transformă într-un monstru. Colecționarul” este un thriller teatral ideal pentru cei care vor să-și crească nivelul de adrenalină.

Când: 10 iulie, ora 20.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Patricia Ionescu, Dorin Enache

Regia: Alex Vlad

Concerte

Chiar dacă nu sunt foarte multe evenimente muzicale în acest weekend, ai câteva concerte numai bune să te scoată din toropeală.

Dorian Popa, Teatrul de Vara Mihai Eminescu, 10 iulie de la ora 18:00

Iris, Grădina Urbană, 10 iulie, ora 19.00

Alexandru Andrieș, Quantic Club, ora 20.00

Mircea Baniciu, Teatrul de Vară Mihai Eminescu, 11 iulie, ora 19.30

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: Filmul „Black Widow” ar putea avea o continuare fără Scarlett Johansson