Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 14 și 15 august

De: Nicoleta Lepădatu / 13.08.2021, 08:25
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 14 și 15 august

Agenda de weekend: La doar două săptâmâni distanță de toamna calendaristică, weekendul acesta poate să fie ocazia perfectă pentru o escapadă citadină care să te scoată din rutină. Mergi la film, la teatru, la concerte sau vizitează o expoziție și timpul poate căpăta o altă dimensiune în lumea artei.

Filme

5 premiere și o mulțime de alte pelicule de neratat sunt pe agenda de weekend în această săptămână. Fie că mergi la unul singur sau decizi să faci un maraton cinematografic, chiar ai de unde alege.

 „Omul din întuneric 2

Norman Nordstrom locuieşte cu Phoenix, în vârstă de 11 ani. El a recreat familia care i-a fost furată de o şoferiţă beată. Însă atunci când oaspeţi nedoriţi vin din nou la el acasă, Norman va arăta ce zace în el, în noi şi neaşteptate moduri.

Regia: Rodo Sayagues

Cu: Stephen Lang, Bobby Schofield, Rocci Williams, Adam Young, Christian Zagia, Stephanie Arcila

Gen film: Horror, Thriller

Ali(e)nare

John locuiește cu partenerul său și fiica lor adoptivă în California de Sud. Când bătrânul lui tată din L.A., suferind de demență și aflat în căutarea unui loc pentru a se retrage vine în vizită, cele două lumi diferite ale acestora se întrepătrund.

Regia: Viggo Mortensen

Cu: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Laura Linney, Hannah Gross

Gen film: Dramă

Eliberează-l pe Guy

Guy, un casier bancar, își dă seama că este de fapt un personaj secundar (NPC – non-player character) dintr-un joc video online, destul de brutal, denumit „Free City”.

Regia: Shawn Levy

Cu: Ryan Reynolds, Taika Waititi

Gen film: Acţiune

 „Respect

 „Respect prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care s-a stins din viață în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat activ la dezvoltarea proiectului.

Regia: Liesl Tommy

Cu: Forest Whitaker, Jennifer Hudson

Gen film: Biografic

Noaptea judecății eterne

În acest nou capitol din franciză, toate regulile sunt încălcate, când o sectă de nelegiuiți decide că Noaptea Judecății anuale nu se termină la sosirea zorilor, ci ar trebui să nu se oprească niciodată.

Regia: Everardo Gout

Cu: Josh Lucas, Ana de la Reguera, Cassidy Freeman, Will Patton

Gen film: Horror

Teatru

Cu o premieră și o avampremieră pe agenda de weekend, lucrurile par că încep să se dezmorțească treptat. În așteptarea debutului noii stagiuni teatrale, mai există câteva piese pe care merită să le vezi sau să le revezi.

„Forma lucrurilor‟

Cât de departe poți merge în speranța că vei fi acceptat, apreciat, iubit? De cele mai multe ori foarte departe. Iar dacă persoana de care te îndrăgostești are o imagine care corespunde cu normele de frumusețe acceptate de societate, e foarte ușor să te lași condus de instinct și să ajungi să fii pus în situații absurde pe care să nu mai poți (sau să nu mai vrei?) să le conștientizezi. Într-o perioadă în care imaginea contează parcă mai mult decât oricând, piesa lui Neil LaBute este foarte actuală și ne amintește de cât de obsedați putem fi câteodată de exteriorul lucrurilor, de forma lor.

Când: 14 august, ora 19.30

Unde: TEATRUL DE COMEDIE – SALA STUDIO

Distribuția: Anca Dumitra, Lucian Ionescu, Andreea Alexandrescu, Anghel Damian

Regia: Silviu Debu

Frumos e în septembrie la Veneția

O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea. Această parabolă teatrală îi aduce împreună pe scena pe Oana Pellea și Mircea Rusu.

Când: 14 august, ora 20.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE BUCUREȘTI

Distribuția: Oana Pellea, Mircea Rusu

Regia: Mariana Cămărășan

Colecționarul

Colecționarul este un spectacol plin de suspans care spune povestea unui tânăr ce devine obsedat de o studentă de la Facultatea de Arte.

Timid și antisocial, Fred are o viață banală și își dedică timpul liber pasiunii sale: colecționarea de fluturi. Viața sa ia o turnură neobișnuită când dezvolta o obsesie pentru tânăra studentă Miranda pe care o răpește și o sechestrează în pivnița casei lui. Dominat de dorința de a o face pe aceasta să-l iubească, Fred nici nu-și dă seama când depășește limita și se transformă într-un monstru.

Când: 15 august, ora 19.00

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Distribuția: Patricia Ionescu, Dorin Enache

Regia: Alex Vlad

Concerte și expoziții

Deși pe agenda de weekend nu se află prea multe în aceste zile, ai totuși câteva variante cel puțin interesante din care să alegi.

Dansuri de curte || Perspective în mișcare @ CNDB, 15 august, ora 16.00

Libertatea de a încerca, de a alege și de a construi sunt elementele centrale folosite de artista Virginia Negru care vă invită alături de invitații săi la un eveniment experiențial care propune extinderea propriei percepții. Sunteți invitați sa fiți atât participanți cât și spectatori.

Publika, Live In The Garden, Grădina Urbană, 14 august, ora 19.00

Bazzar, Hard Rock Caffe, 14 august, ora 21.30

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: Filmul „Eliberează-l pe Guy” va avea premiera în cinematografe pe 13 august