Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 20 și 21 noiembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 20.11.2021, 06:59
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 20 și 21 noiembrie

Agenda de weekend are și în aceste zile de toamnă blândă o selecție de filme și piese de teatru care să te scoată din casă înainte ca vremea mohorâtă să te arunce într-o rutină din care vei mai ieși abia spre primăvară.

Filme

După o săptămână fără noutăți cinematografice, am pus pe agenda de weekend două premiere, care, alături de titlurile sonore aflate în prezent in cinema, îți vor face poftă de aventură.

„Regele Richard: Crescând campioni”

„Regele Richard: Crescând campioni” spune povestea lui Richard Williams, un tată intransigent, care a contribuit la creșterea a doi dintre cei mai talentați sportivi din toate timpurile, Venus și Serena Williams.

Regia: Reinaldo Marcus Green

Cu: Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Saniyya Sidney, Demi Singleton

Gen film: Dramă

„Spirala”

„Spirál” este o dramă psihologică despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul și despre felul în care viața noastră și ciclurile naturii sunt profund legate.

Regia: Cecília Felméri

Cu: Bogdan Dumitrache, Diána Magdolna Kiss, Alexandra Borbély

Gen film: Dramă

Teatru

Alege dintr-o selecție variată de piese de teatru pe care le-am pus pe agenda de weekend și lasă emoția să pună stăpânire pe tine.

„Cursa de șoareci”

„Cursa de șoareci ”este un irezistibil thriller clasic care îmbină umorul negru, suspansul, situațiile-limită, emoția și jocurile întortocheate ale minții. Fiind vorba de Agatha Christie, „regina crimei”, bineînțeles că nimic nu este ceea ce pare, toată lumea are ceva de ascuns, iar surprizele se dezvăluie la fiecare pas… greșit. Astfel, un idilic decor britanic devine peste noapte locul de desfășurare a unui formidabil policier, în care fiecare gest reprezintă o potențială probă judiciară.

Unde: TNB

Când: 20 noiembrie, ora 19.00

Distribuția: Ileana Olteanu, Lari Giorgescu / Petre Ancuța, Tomi Cristin, Alexandru Bindea, Gavril Pătru / Dragoș Stemate, Simona Bondoc, Ada Galeş / Cosmina Olariu, Răzvan Oprea / Florin Călbăjos

Regia: Erwin Șimșensohn

„Oxygen”

„Oxygen” de Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane. Un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

Cele două personaje, interpretate de Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, sunt aflate în căutarea iubirii totale, în căutarea unui „oxygen” pe care îl presimt, în căutarea unei șanse la schimbare și tot ce atrage după ea aceasta, în căutarea unei divinități pierdute. Riscă să trăiască această poveste într-o lume abrutizată și lipsită de empatie, dar întâlnirea lor nesperată este salvatoare pentru amândoi și le oferă un nou început.

Bine și rău, conștiinta și uitare de sine, individ și societate, adevăr și minciună, conflict atât de prezent în ființa contemporană – „Oxygen” este un spectacol care te face să recunoști măruntul din iubire și din tine, dar care îți dă speranța că poți fi ales să o iei de la capăt. O poveste de iubire în care nimic nu este imposibil până la capăt și care ți se dăruiește total.

Unde: CREART

Când: 20 noiembrie, ora 19.30

Distribuția: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu

Regia: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu

„Liniște în culise”

O comedie spumoasă, „Liniște în culise!” de Michael Frayn, excelează atât prin comicul de situație, cât și prin cel de limbaj, spunând povestea montării unui spectacol care are toate premisele să eșueze în cel mai catastrofal și sublim mod cu putință. Emoțiile, melodrama, neînțelegerile ce caracterizează dinamica dintre personaje fac ca adevăratul spectacol să se desfășoare în culise, și nu pe scenă, unde aduc după ei toate poveștile din viața lor tumultuoasă. Urmărim trupa de actori din farsa imaginată de Michael Frayn de la efervescența și entuziasmul repetițiilor de costume, până la epuizarea psihică după două luni de turneu. O privire dulce-amară asupra vieții de actor, în care totul se trăiește la intensitate maximă și în care realitatea se împletește cu ficțiunea în cel mai neașteptat mod, generând situații de un umor debordant.

Când: 21 noiembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Cerasela Iosifescu, Șerban Gomoi, Diana Roman, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Sorin Cociș, Raluca Gheorghiu, Mihai Marinescu, Rareș Andrici

Regia: Alexandru Jitea

„Domnișoarele din Avignon”

Orice iubitor al artelor frumoase știe cât de importantă pentru pictura modernă este pânza lui Picasso, „Domnișoarele din Avignon”, realizată in 1907, când tânărul pictor își găsește inspirația în bordelul de pe strada Avignon și se îndrăgostește de una dintre fete. Viața într-un bordel poate fi palpitantă, plină de emoție, dar de cele mai multe ori ascunde câte o dramă.

Spectacolul ne dezvăluie două universuri paralele care se intersectează secvențial pentru spectator: lumea lui Pablo și lumea prostituatelor. Lumea lui Pablo e plină de artă și dorința de prea-mărire, pe când lumea din bordel e una închisă, cu mister, dar monotonă. Momentele în care Pablo se află în bordel sunt explozive, pasionale, de la umor copilaresc la ignoranță, părăsire, alungare.

Momentele de culoare, de muzica, de dans, de emoții puternice sunt elementele unui spectacol-concept menite să surprindă toate simțurile publicului.

Când: 21 noiembrie, ora 20.00

Unde: InDArt

Distribuția: Cristian Niculae, Ștefana Badiu, Jassmine Glodeanu, Carmen Magdalena Sascău, Maria Costeschi, Miruna Andreea Icleanu, Marina Fluerașu

Regia: Bogdan Gagu

Foto: YouTube

CITEȘTE ȘI: Trailerul filmului „Regele Richard: Crescând Campioni”, cu Will Smith, a fost lansat (Video)