Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 13 și 14 noiembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 13.11.2021, 05:48
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 13 și 14 noiembrie

Într-o toamnă extrem de generoasă, cu vreme frumoasă și peisaje desenate în cele mai frumoase culori am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și evenimente culturale numai bune de explorat dacă te afli zilele acestea în bătrânul București.

Filme

Pentru aceste zile am pus pe agenda de weekend niște propuneri cel puțin interesante, dacă ai văzut deja toate filmele de succes care rulează în cinematografe. Ce ai spune dacă ai merge să te simți la cinema exact ca într-o sală de concerte?

„The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition”

Pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de la apariţia ultimului album The Doors, “L.A. Woman” (1971), “The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition” promite să transforme cinematografele în veritabile săli de concerte, oferindu-le astfel fanilor The Doors din întreaga lume o experienţă extrem de similară celei de a fi alături live de Jim Morrison, John Densmore, Ray Manzarek şi Robby Krieger. Atât imaginea, cât si sunetul acestui show vă vor face să vă simţiti ca-n primul rând la Hollywood Bowl.

13 noiembrie, ora 19.00, la Happy Cinema

„Oasis Knebworth 1996”

Pe 10 și 11 august 1996, 250.000 de fani au fost prezenți în Knebworth Park pentru a-i vedea pe Oasis, într-un spectacol extraodinar, definitoriu pentru perioada respectivă. Având un playlist format numai din hituri – precum Champagne Supernova, Wonderwall sau Don’t Look Back In Anger – concertele din Knebworth Park au marcat apogeul succesului trupei și au devenit referință pentru o întreagă generație.

14 noiembrie, ora 18.30, la Happy Cinema

Teatru

Chiar dacă tentația de a petrece ziua într-un parc, sub soarele blând de toamnă este una mare, pe seară alege să intri într- sală de teatru pentru a te bucura de un spectacol numai dub de pus pe agenda de weekend.

„Aici nu-i de joacă”

Într-o viaţă agitată şi pândită de tristeţi, există momente pe care ni le dorim „unice”, „speciale”, mai ales când e noaptea de Revelion: „momentul marilor rezoluţii”. Și uite cum neprevăzutul intră în scenă ca în viaţă şi un mic accident banal răstoarnă planuri, vise, aşteptări dar, în acelaşi timp, face loc unei relaţii aparent imposibile între două femei din medii diferite, dar pentru care „cafeaua are acelaşi gust”.

Catrinel Dumitrescu şi Victoria Cociaş, într-un spectacol născut din dorinţa de a bucura, un spectacol ce vorbeşte simplu despre noţiuni aproape uitate: dragoste, prietenie, o comedie lirică ce „va picura” în sufletele voastre tandreţe şi umor. După o oră şi jumătate veţi spune „Aici nu-i de joacă!” şi veţi fi „inundaţi” de o iremediabilă bună dispoziţie.

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Când: 13 noiembrie, ora 18.00

Distribuția: Catrinel Dumitrescu, Victoria Cociaş / Voci: Costin Enache, Orodel Olaru, Anca Șurian Caproș, Anca Romeci, Claudiu Țigănaș, Alexandru Mike Gheorghiu

Regia: Catrinel Dumitrescu

„Pescărușul”

Scrisă de A.P. Cehov în anul 1896, „Pescăruşul” este una dintre cele mai des montate piese din dramaturgia cehoviană. Producţia lui Stanislavski din anul 1898, de la Teatrul de Arte din Moscova a însemnat „unul dintre cele mai mari evenimente din istoria teatrului rusesc şi una dintre cele mai marcante evoluţii în istoria dramaturgiei mondiale”.

Versiunea montată la Odeon propune o altfel de viziune asupra acelei nevoi de înțelegere și apropiere dintre oameni, a acelor idealuri ușor de spulberat, a acelei absențe a geniului artistic, dar mai ales asupra unei vieți în permanentă căutare de sensuri cu care se confruntă artiștii de oriunde. Astfel, personajele se confruntă fiecare, fie cu absența iubirii, fie cu cea a mult doritului succes în carieră, culminând, în final, cu absența acelei fericiri ideale și autentice.

Unde: TEATRUL ODEON – SALA STUDIO

Când: 13 noiembrie, ora 18.30

Distribuția: Alexandra Colci / Anca Munteanu, Radu Mateucă, Alexandru Făinişi / Eduard Burghelea, Alexandra Tofan / Marina Fluerasu, Marina Fluerasu / Marina Palii / Minodora Broscoi, Gabriel Vatavu, Nicoleta Moscalenco, Matei Arvunescu, Radu Chirev, Alin Potop / Andrei Bibire

Regia: Tania Filip

„Măscăriciul”

Cel mai recent spectacol semnat de Horaţiu Mălăele este un omagiu adus actorului şi artei sale, chiar dacă (sau poate tocmai pentru că) se bazează pe sublinierea derizoriului implicat de condiţia acestuia. Măscăriciul, aşa cum îl vede Mălăele prin lentila lui Cehov, este prototipul artistului dedicat, care şi-a aruncat în aer viaţa personală pentru a da ce e mai bun în el scenei.

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA TOMA CARAGIU

Când: 14 noiembrie, ora 19.00

Distribuția: Horaţiu Mălăele, Niculae Urs

Regia: Horaţiu Mălăele

Foto: Teatrul Nottara

„Orchestra Titanic”

O comedie filosofică și absurdă despre dorința de evadare în iluzie. Într-o gară dezafectată, patru marginali ai societății, patru personaje burlești așteaptă un tren care nu oprește niciodată. În acest sens, piesa ne trimite cu gândul la textul lui Beckett, Așteptându-l pe Godot. Dar, spre deosebire de acesta, aici avem de-a face cu apariția lui Harry și urcarea în tren. Însă, dincolo de această așteptare încheiată, o nouă așteptare începe. Încotro se vor îndrepta? Către ce tărâmuri? Poate spre o Europă a prosperității? Ori un Eden al fericirii eterne? Sau, de fapt, spre marele final? O întrebare dureroasă pe care o ridică Hristo Boicev, cel mai cunoscut și mai jucat dramaturg bulgar al zilelor noastre.

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA PICTURA

Când: 14 noiembrie, ora 20.00

Distribuția: Claudiu Bleonț, Mihai Călin, Tania Popa, Mihai Constantin, Richard Bovnoczki

Regia: Felix Alexa

CITEȘTE ȘI: Continuarea „Sex and the City”, „And Just Like That…”, are o dată de lansare și un trailer