Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 23 și 24 octombrie

De: Nicoleta Lepădatu / 22.10.2021, 18:32
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 23 și 24 octombrie

Agenda de weekend îți aduce și în aceste zile însorite de octombrie o selecție cu filme, piese de teatru, concerte, expoziții și alte evenimente de neratat în București. Vezi ce ți-am pregătit și fii gata pentru timp de calitate și bucurie cât cuprinde!

Filme

Cu ”Dune”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului și cu alte trei premiere, plus filmele care se află acum pe marile ecrane am reușit să punem pe agenda de weekend pelicule pe care nu ai vrea să le ratezi.

„Ailo – Aventuri în Laponia”

Ailo este un pui de ren din Laponia. Sunt zeci de mii ca el în această regiune! Aceste animale sunt înzestrate cu tot ce trebuie pentru a supraviețui în mediul polar. Renii mănâncă iarbă și mușchi, dar cel mai mult le plac lichenii.

Regia: Guillaume Maidatchevsky

Cu: Aldebert, Prinssi

Gen film: Aventuri

„Dune”

„Dune” spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său.

Regia: Denis Villeneuve

Cu: Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Zendaya, Timothée Chalamet

Gen film: SF

„Halloween: Noaptea crimelor”

La câteva minute după ce Laurie, fiica ei și nepoata îl lasă pe Michael Myers să ardă în pivnița casei lui Laurie, femeia e dusă la spital cu răni care îi pun viața în pericol, convinsă fiind că l-a ucis în sfârșit pe cel care o torturează de o viață.

Regia: David Gordon Green

Cu: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Anthony Michael Hall, Will Patton

Gen film: Horror

„Ron o ia razna”

Barney, un școlar de 11 ani, neîndemânatic din punct de vedere social, este ultimul copil din oraș care primește un prieten robot, un dispozitiv cu cea mai complexă tehnologie din lume și cea mai recentă nebunie de pe piață.

Regia: Sarah Smith, Jean-Philippe Vine, Octavio E. Rodriguez, Steve Carr

Cu: Olivia Colman, Jack Dylan Grazer, Ed Helms, Rob Delaney, Zach Galifianakis

Gen film: Animaţie

Teatru

Piese clasice, premiere, comedii, tragedii, teatru absurd: toate vorbesc în felul lor despre emoția de a fi într-o sală de teatru. Pe agenda de weekend am pus piese numai bune de descoperit pe îndelete în zile relaxate de final de săptămână.

„Regele moare”

Mi-am spus că poți să înveți să mori, că poți să-i înveți pe alții să moară. Acesta îmi pare lucrul esențial pe care-l putem face, fiindcă suntem niște muribunzi care nu acceptăm să murim ‒ motivează dramaturgul Eugène Ionesco nașterea piesei „Regele moare”. Textul este cea mai caldă, înduioșătoare și sinceră mărturisire a omului Eugène Ionesco despre marea întâlnire finală. Neliniștile nesfârșite, agonia permanentă din Jurnalele sale își găsesc transpunerea dramatică într-unul dintre cele mai profunde „poeme” despre moarte și acceptarea ei. O metaforă alegorică a trecerii, o confesiune în oglindă a propriei conștiințe. „Regele moare” e un spectacol de o emoție copleșitoare, în care fiecare dintre noi joacă rolul principal.

Când: 23 octombrie, ora 19.30

Unde: TNB

Distribuția: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ana Ciontea, Florentina Ţilea, Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki

Regia: Andrei și Andreea Grosu

„Nopțile Barbare”

Spectacolul este o adaptare liberă după ”1001 Nopți”, un spectacol delicat și totodata dur, care cuprinde și mult umor.

Regele Șahriar, celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman, pe care îl trece prin multe peripeții.

Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă. Un spectacol învăluit în mister.

Când: 23 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Coquette

Distribuția: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat

„Cabaret”

De Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, bazată pe piesa I am a camera (1951) a lui John Van Druten, care a fost adaptată după nuvela Goodbye to Berlin de Christopher Isherwood.

Când: 24 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Odeon

Distribuția: Ioana Marcoiu, Mihai Smarandache, Valcu Silvian, Gabriela Popescu, Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Meda Victor, Maria Alexievici, Cristina Danu, Anca Florescu, Vlad Birzanu, Cezar Antal, Marian Lepădatu, Relu Poalelungi

Regia: Răzvan Mazilu

„Fix o oră”

Într-o lume în care nimeni nu mai crede în iubire şi toți fug de ea, e oare posibil să laşi totul în urmă pentru o persoană pe care abia ai cunoscut-o? Doi tineri din estul Londrei se întâlnesc într-un bordel de lux. Marley visează să ajungă detectiv. AJ vrea să fie inginer. În ora petrecută împreună Marley și AJ discută toate subiectele mari și grele ale vieții, aflând că au în comun mai multe decât ar fi crezut la început.

Spectacolul arată cum doi oameni pot să treacă de la străini la amici, prieteni şi poate chiar tineri îndrăgostiți în Fix O Oră.

Când: 24 octombrie, ora 18.00

Unde: THE PUB – UNIVERSITĂȚII

Distribuția:  Andreea Boşneag și Radu Catană

Regia: Mike Săvuică

Concerte

Chiar dacă zilele acestea concertele nu par a fi capete de afiș culturale, am pus pe agenda de weekend câteva evenimentele pe care ai putea să le treci pe lista de dorințe.

Bucovina, Quantic Pub, 23 octombrie, ora 17.00

Adrian Naidin, 14thLANE, 23 octombrie, ora 20.00

Digital Sounds, Club Fabrica, 23 octombrie, ora 16.00

Maxim Belciug (chitara) & Alexandru Nuca (bandoneon), Green Hours, 23 octombrie, ora 20.00

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nuca și Maxim Belciug e unul dintre acele momente fericite care trebuiau să se întâmple, cândva, într-o zi cu două dimineți de muzică și soare. Și iată că s-a întâmplat chiar în această toamnă, iar chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nuca un partener de joc pe măsură. Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare dementă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață – și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum a spus Borges, “tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: De la „Dune” la „House of Gucci” – 13 filme de neratat toamna aceasta la cinema (VIDEO)