Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 2 și 3 octombrie

De: Nicoleta Lepădatu / 01.10.2021, 08:14
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 2 și 3 octombrie

Deși lucrurile nu se arată deloc optimiste în ceea ce privește viața culturală din București din această perioadă, când situația pare mai apropiată de toamna anului trecut decât de ce ne-am fi dorit să fie, îți punem, totuși, pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte, așa cum te-am obișnuit, în speranța că vom reuși, cu toții să ajungem măcar la câteva dintre ele.

Filme

Pe agenda de weekend avem, dincolo de premierele obișnuite și ultimul film din seria James Bond, care intră în cinematografe la doar două zile după ce a avut premiera mondială. Mergi să îl vezi pe Daniel Craig pentru ultima dată în rolul celebrului agent 007, într-un film care a suscitat un entuziasm major și care sigur va avea încasări record.

”No Time to Die”

Bond a părăsit serviciile secrete. Dar liniștea lui este scurtă, iar vechiul său prieten Felix Leiter de la CIA își face apariția și îi cere ajutorul, conducându-l pe Bond pe urmele unui ticălos misterios înarmat cu o nouă tehnologie periculoasă.

Regia: Cary Joji Fukunaga

Cu: Ana de Armas, Naomie Harris, Daniel Craig, Ralph Fiennes, Léa Seydoux

Gen film: Acţiune, Aventuri, Thriller

”Malmkrog”

E sfârșit de decembrie, iar la conacul familiei Apafi, trecut demult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.

Regia: Cristi Puiu

Cu: Frédéric Schulz-Richard, Ugo Broussot, Diana Sakalauskaité, Agathe Bosch, Marina Palii, István Teglas

Gen film: Dramă, Istoric

Teatru

Zilele acestea pe agenda de weekend avem o avanpremieră și piese de teatru pe care le poți vedea și revedea, indiferent de genul dramatic pe care îl preferi. Alege comedii spumoase, drame impresionante sau piese experimentale și profită de posibilitate de a merge fizic la teatru.

”Cloaca”

Patru prieteni vechi, pe care viața i-a purtat în direcții diferite, se regăsec într-un moment de criză prin care trece unul dintre ei și care are nevoie de ajutorul celorlalți. Este, însă, un eveniment care îi afectează pe toți, care scoate la iveală dramele prin care trece fiecare, răni nevindecate, secrete dureroase care le vor pune greu la încercare prietenia. Piesa Mariei Goos analizează cu sinceritate și profunzime mecanismele care stau la baza legăturilor complexe care îi aduc împreună pe oameni aparent complet diferiți și care, în situații-limită, ajung să se raporteze imprevizibil chiar pentru propria lor conștiință la noțiuni precum devotament, adevăr sau generozitate.

Când: 2 octombrie, ora 18.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Distribuția: Mihai Marinescu, Alexandru Jitea, Gabriel Răuță, Lucian Ghimiși, Macrina Bârlădeanu

Regia: Theodor-Cristian Popescu

”Richard al III-lea”

Cea mai jucată piesă shakespeariană, Richard al III-lea este o creaţie ce ilustrează ambiţia şi setea de putere a personajului principal şi traseul sângeros şi brutal prin care acesta îşi croieşte drum spre tronul Angliei. Asemenea celorlalte personaje shakespeariene de prim-plan, Richard este o figură complexă, ale cărei acţiuni sunt determinate de nenumărate resorturi externe şi interne, inspirând concomitent repulsie şi fascinaţie. Ca orice politician viclean, în clipa în care ia puterea, Richard transformă lumea într-un teatru în care el este simultan şi actor şi regizor. O dramă ce prezintă ascensiunea şi căderea unui tiran care, dintr-un garant al legii, devine un tâlhar şi un ucigaş blestemat de semenii săi.

Când: 2 octombrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA LIVIU CIULEI

Distribuția: Marius Manole, George Ivașcu, Rodica Lazăr, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasolă, Cătălin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor.

Regia: Andrei Șerban

”Micul infern”

O comedie despre iadul conjugal, așa cum numim, cei mai mulți dintre noi, instituția matrimonială, un spectacol care propune publicului contemporan – pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie – un elogiu al vieții de familie.

Când: 3 octombrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE BUCUREȘTI

Distribuția: Ileana Stana Ionescu / Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea

Regia: Mircea Cornișteanu

Concerte

Deși nu sunt foarte multe concerte pe agenda de weekend, mergi și bucură-te de muzică, pentru că o să ai nevoie în următoarea perioadă.

Kripton, La ingineri bistro, 2 octombrie, ora 19.30

Silvia Dumitrescu, Clubul Țăranului, 2 octombrie, ora 20.30

FreeStay, True Club, 2 octombrie, ora 22.00

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: James Bond s-a întors: pleiadă de staruri la premiera mondială „No Time To Die”