Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 18 și 19 septembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 17.09.2021, 08:02
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 18 și 19 septembrie

Toamna își intră încet, dar sigur, în drepturi, deși temparaturile par mai degrabă de vară târzie, motiv numai bun să mai pui pe agenda de weekend ieșiri la spectacole în aer liber, concerte în locuri neconvenționale sau evenimente care să îți mai prelungească puțin senzația de vacanță.

Filme

Pe agenda de weekend din aceste zile ai cinci premiere cel puțin interesante, care cuprind, printre altele, un documentar românesc mult așteptat, un fil de Almodovar și o animație de succes, care revine cu partea a doua.

Câmp de maci

O zi din viața lui Cristi, un jandarm din București. În timpul unei vizite a lui Hadi, cu care are o relație, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinema din centru, unde un grup de protestatari sabotează o proiecție LGBTQ+.

Regia: Eugen Jebeleanu

Cu: Conrad Mericoffer, Alexandru Potocean, Radouan Leflahi

Gen film: Dramă

Lux Æterna

Două actrițe, Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg, sunt pe un platou de filmare și deapănă povești despre vrăjitoare și nu numai. Lux Æterna este și un eseu despre cinema, despre cum e să iubești filmul, și despre istericalele de platou.

Regia: Gaspar Noé

Cu: Béatrice Dalle, Charlotte Gainsbourg, Abbey Lee, Claude-Emmanuelle Gajan-Maull

Gen film: Dramă

România sălbatică

La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile surprinse de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar românesc dedicat naturii.

Regia: Dan Dinu, Cosmin Dumitrache

Cu: Adrian Titieni

Gen film: Documentar

Boss Baby: Afaceri de familie

Frații Templeton au devenit adulți și s-au îndepărtat unul de celălalt. Tim este acum un tată căsătorit, iar Ted conduce un fond financiar. Dar un nou bebe-șef este pe cale să-i reunească și să inspire o nouă afacere de familie.

Vocea umană

Actrița britanică Tilda Swinton este protagonista acestui scurtmetraj, prima producţie a lui Almodóvar în limba engleză, bazată pe piesa de teatru omonimă a poetului şi dramaturgului francez Jean Cocteau.

Regia: Pedro Almodóvar

Cu: Tilda Swinton, Agustín Almodóvar, Miguel Almodóvar, Pablo Almodóvar

Gen film: Dramă

Teatru

Stagiunea teatrală s-a reluat integral și până la alte premiere pune pe agenda de weekend piese clasice de care să te bucuri în atmosfera pe care doar prezența fizică într-o sală de spectacol ți-o poate oferi.

O scrisoare pierdută

Într-o partitură arhicunoscută, regizorul Doru Ana caută, împreună cu echipa sa, noi inţelesuri, cu păstrarea literei textului. Paraverbalul şi nonverbalul conferă noi conotaţii mesajului, iar deplasarea unor accente la nivelul unor personaje conduce la o formulă originală. Actualizarea spectacolului se face la toate nivelurile: text, decor, costume iar distribuția este una dintre cele mai inspirate.

Când: 18 septembrie, ora 18.30

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA TOMA CARAGIU

Distribuția: Șerban Pavlu, Marius Florea Vizante, Doru Ana, Niculae Urs, Adrian Ciobanu, Vlad Zamfirescu, Sergiu Iulian Flesner, Dragoş Silivestru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Daniela Nane, Vlad Corbeanu, Vasile Flutur, Valentin Paraschivu, Marius Ursu, Mihai Costache, Cosmin Constantin Natanticu

Regia: Doru Ana

Arlecchino și pierdutele iubiri

Spectacolul Arlecchino și pierdutele iubiri are un început shakespearian: doi tineri se iubesc în secret. Pentru a-i păcăli pe părinții care se împotriveau, se hotărăsc să apeleze la o licoare care simulează moartea celui care o bea. În felul acesta, au timp să își organizeze fuga. Dar calcularea greșită a timpilor și stângăcia servitorilor generează o noapte plină de încurcături și șotii. În zori, totul rezolvă, iar îndrăgostiții pot, în sfârșit, să aibă nunta mult dorită.

Când: 18 septembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL EXCELSIOR

Distribuția: Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Băluţă, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea, Raluca Botez

Regia: Enrico Bonavera

Allegro, ma non troppo

O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă va ține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice.

Când: 18 septembrie, ora 20.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA PICTURA

Distribuția: Gavril Pătru, Eugen Cristea, Aylin Cadîr / Ileana Olteanu, Costică Lupșa, Marius Rizea, Costina Ciuciulică / Monica Davidescu, Victoria Dicu

Regia: Răzvan Popa

Aici nu-i de joacă

Într-o viaţă agitată şi pândită de tristeţi, există momente pe care ni le dorim „unice”, „speciale”, mai ales când e noaptea de Revelion: „momentul marilor rezoluţii”. Și uite cum neprevăzutul intră în scenă ca în viaţă şi un mic accident banal răstoarnă planuri, vise, aşteptări dar, în acelaşi timp, face loc unei relaţii aparent imposibile între două femei din medii diferite, dar pentru care cafeaua are acelaşi gust”. Un spectacol care vorbeşte simplu despre noţiuni aproape uitate: tandreţe, optimism, dragoste, prietenie. Cele două actriţe aduc în prim-plan cu mult umor, o poveste de o inedită candoare, presărată cu surprinzătoare schimbări de situaţie.

Când: 19 septembrie, ora 18.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Distribuția: Catrinel Dumitrescu, Victoria Cociaş

Regia: Catrinel Dumitrescu

Soldatul de ciocolată

E o piesă care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea; un spectacol care te face să simți diferența dintre dragostea adevărată și cea de pe scenă, ca la operă. Deși piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală.

Când: 19 septembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL ODEON – SALA STUDIO

Distribuția: Sabrina Iașchevici / Nicoleta Lefter, Antoaneta Zaharia, Alina Berzunțeanu / Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol / Gabriel Pintilei, Marius Damian / Cezar Antal, Gelu Nițu / Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer / Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz

Concerte

Muzica este limbajul universal care ne aduce mai aproape de fiecare dată. Pune pe agenda de weekend câteva concerte și alege să te bucuri de concerte alături de prieteni.

Analia Selis & Mariano Castro, Berăria H, 18 septembrie, ora 18.30

We Singing Colors, Roaba de Cultură, 18 septembrie, ora 19.00

Iris, Grăsina Urbană, 18 septembrie, ora 19.00

Farfarello, Quantic Pub, 18 septembrie, ora 19.00

DamianDrăghici & Taraful, Grădina Urbană, 19 septembrie, ora 19.00

5GANG, Romexpo, 19 septembrie, ora 18.00

Foto: TIFF

CITEȘTE ȘI: „România Sălbatică”, un vast proiect de film documentar, are premiera națională la TIFF