Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 28 și 29 august

De: Nicoleta Lepădatu / 27.08.2021, 07:39
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 28 și 29 august

Agenda de weekend în varianta din ce în ce mai aproape de toamnă îți aduce idei de filme, peise de teatru, concerte și expoziții, propuneri de evenimente culturale inedite și un strop de relaxare într-o mare de agitație citadină. Fie că ai deja planuri zilele acestea sau vei improviza, aruncă un ochi pe selecția noastră.

Filme

Cu patru premiere și filme care au ajuns în toate topurile de vânzări din lume, pe agenda de weekend vei regăsi pelicule pentru toate preferințele. Alege ce ai chef să vezi și ne vedem în sălile de cinema.

„O altă ligă‟

Gyula e un suporter dedicat dintr-o brigadă ultras. El și soția lui, Mariann, își doresc un copil. După ce află că Gyula este infertil, iar pentru adopție nu au șanse, Mariann convinge o fată romă însărcinată să le dea copilul.

Regia: Viktor Oszkar Nagy

Cu: András Ötvös, Viola Lotti Gombó, Szabolcs Thuróczy, Angela Stefanovics, Ádám Piller

Gen film: Comedie

„Candyman‟

O „continuare spirituală” a filmului de groază „Candyman” (1992), a cărui acțiune revine în cartierul Cabrini Green din Chicago, acolo unde a început legenda.

Regia: Nia DaCosta

Cu: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo, Kyle Kaminsky, Vanessa Williams

Gen film: Horror

„Codul asasinului‟

Salvată în copilărie de legendarul asasin Moody și antrenată pentru a continua afacerile familiei, Anna devine cea mai de succes asasină. Când Moody, cel care i-a fost ca un tată, este ucis, ea jură să găsească răzbunarea.

Regia: Martin Campbell

Cu: Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Maggie Q

Gen film: Acţiune

„Trenul regal‟

O trecere în revistă a celor 150 de ani ai Casei Regale a României. Călătoria Trenului Regal este metafora care leagă povestea de un secol și jumătate a unei instituții profund legată istoric și identitar de țara noastră.

Regia: Johannes Holzhausen

Cu: Principesa Margareta a României, Prince Charles, Radu Duda, Adrian Buga

Gen film: Documentar

Teatru

Chiar dacă vara este pe sfârșite, pe agenda de weekend vei găsi piese clasice, teatru participativ, comedii, drame și un vibe de vacanță. Unde mai pui că s-ar putea să fie printre ultimele ocazii să mergi la un spectacol în aer liber și să te bucuri u doar de un eveniment cultura inedit, ci și de atmosfera deloc formală.

„Angajat la doi patroni”

Spectacolul „Angajat la doi patroni” este genul de comedie energică, cu surprize și delicioasă, la propriu, nu doar la figurat, ce urmărește parcursul situațiilor amuzante și întortocheate create de Francis în timp ce va încerca să-și mulțumească cei doi angajatori.

Va reuși oare șmecherul și mereu înfometatul slujitor să nu fie prins cu minciunile și mai ales să nu-i fie descoperite toate greșelile? Aceasta-i întrebarea la care publicul spectator va fi invitat să răspundă și, chiar să participe.

Când: 27 august, ora 20.00

Unde: TEATRUL DE VARĂ HERĂSTRĂU

Distribuția: Gabi Costin, Claudia Prec/Theodora Ghenea, Avram Birău, Andrei Brădean/Alexandru Moldovan, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talașman, Gabriela Iacob, Andrei Seușan

Regia: Vlad Corbeanu

„Preșul”

O comedie despre noi, apărută acum 40 de ani, dar scrisă parcă azi. O oglindă în care ne privim și ne prăpădim de râs, de parcă n-am fi chiar noi cei care se oglindesc.

Scrisă în urmă cu jumătate de veac și jucată în nenumărate teatre de nenumărate ori, „Preșul” a stârnit cascade de râsete, fiind, cred, comedia românească postbelică cea mai gustată de toate categoriile de public, lucru destul de rar întâlnit. De ce, oare? Cred că pentru măiestria comediografului Băieșu de a ne pune înaintea ochilor o oglindă în care ne vedem așa cum suntem, fără deformări. Râdem cu lacrimi de ceea ce zărim, uitând cel mai adesea că râdem de noi înșine. N-ar fi rău dacă, pentru o clipă, ne-am gândi că poate semănăm cu cei de care râdem!

Când: 28 august, ora 19.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA STUDIO

Distribuția: Marius Rizea, Alexandru Bindea, Alexandru Barbu, Tomi Cristin, Eduard Adam, Dragoș Ionescu, Emilia Popescu, Raluca Petra, Ovidiu Cuncea, Irina Antonie, Tatiana Constantin, Monica Davidescu, Erika Băieșu

Regia: Mircea Cornișteanu

Lecția

Un critic acid al falsității ideologiilor, al limbajului demagogic și al abuzului de putere, teme care se regăsesc în „Lecția”, Eugène Ionesco nu și-a dorit, însă, să imprime un mesaj strict socio-politic, ci, mai degrabă, unul care cu implicații psihologice, care depășesc realitatea imediată. Nici o societate n-a putut desfiinţa tristeţea omenească, nici un sistem politic nu ne poate elibera de durerea de a trăi, de teama de a muri, de setea noastră de absolut. Condiţia umană e cea care guvernează condiţia socială, nu invers.

Când: 29 august, ora 19.30

Unde: THE PUB – UNIVERSITĂȚII

Distribuția: Gabriel Răuță, Cristina Juncu, Catrinel Dumitrescu

Regia: FelixAlexa

Concerte

Profită de zilele încă plăcute și de orașul nefiresc de liber și megi la un concert. Vezi mai jos ce ți-am pregătit pe agenda de weekend și intră în atmosfera de spectacol, căreia cel mai probabil îi simți lipsa.

Serată interbelică – Silviu Biris&Band, Restaurant Elisabeta, 27 august, ora 19.00

Viţa de Vie Acu2tic & Ţapinarii, Grădina Urbană, 27 august, ora 19.00

Concert DL GOE, Grădina cu Filme, 27 august, ora 19.00

Julie August – concert pe terasă, Hard Rock Cafe, 28 august, ora 21.30

Nuanțe & The Different Class, Grădina cu Filme, 28 august, ora 20.00

Radu Vâlcu Quintet și Alma Nicole w. Jakob, Grădina cu Filme, 29 august, ora 20.00

Festivalului Internațional George Enescu

În pofida pandemiei și a problemelor generate de aceasta, ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu va aduce la București 32 dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, din 14 țări. Printre acestea se numără London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra dar și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin dirijată de Vladimir Jurowski și Filarmonica din München, cu Valery Gergiev ca dirijor.

Li se alătură Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, Orchestra Națională a Franței, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru, Royal Concertgebouw Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani.

Așadar, pregătește-te de evenimente muzicale extraordinare susținute de artiști din întreaga lume, într-o ediție aniversară a unuia dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri din lume.

Foto: Alex Damian

CITEȘTE Și: Top 10 coloane sonore din filmele Bond (Video)