Festivalul Enescu: 32 de orchestre de top din 14 țări vin la ediția jubiliară

De: Ana Obretin / 02.08.2021, 17:14
Festivalul Enescu: 32 de orchestre de top din 14 țări vin la ediția jubiliară

În pofida pandemiei și a problemelor generate de aceasta, ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu va aduce la București 32 dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, din 14 țări. Printre acestea se numără London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra dar și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin dirijată de Vladimir Jurowski și Filarmonica din München, cu Valery Gergiev ca dirijor.

Li se alătură Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, Orchestra Națională a Franței, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru, Royal Concertgebouw Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani etc., potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

De asemenea, în programul Festivalului se regăsesc unele dintre cele mai cunoscute ansambluri muzicale românești, cum sunt Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra si Corul Academic Radio, orchestrele Filarmonicilor din Iași, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca și Bacău, precum și Orchestra Simfonică București, Orchetra Națională de Tineret și Orchestra de Cameră Radio. Orchestra Filarmonicii George Enescu va concerta în gala de deschidere a Festivalului sub bagheta dirijorului Paavo Järvi.

Continuă vânzarea de bilete pentru această ediție jubiliară a festivalului. Organizatorii dau asigurări că manifestarea va avea loc în perioada 28 august – 26 septembrie și că toate concertele se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară. În cazul excepțional în care un concert nu are loc, cumpărătorii își vor putea recupera banii pentru biletele la acel eveniment. Accesul la Sala Palatului și la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii: distanțare fizică și purtarea măștii de protecție.

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri și, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate și a prezentării unuia dintre următoarele documente: dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare), test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului, dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Mai multe informații despre procedura de achiziționare, precum și despre condițiile de acces se găsesc pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

CITEȘTE ȘI: Număr limitat de locuri la Ateneu pentru concertele din Concursul Enescu, în vânzare, de vineri

Foto: Festivalul Enescu