S-au pus în vânzare biletele pentru Concursul Enescu

De: Ana Obretin / 19.04.2021, 16:06
S-au pus în vânzare biletele pentru Concursul Enescu

Biletele și abonamentele pentru concertele online ale Concursului Enescu 2021 au fost puse în vânzare luni. Este vorba despre biletele și abonamentele pentru concertele și recitalurile extraordinare care vor fi organizate în cadrul fazei a doua a ediției din 2020 a Concursului, între 12-23 mai, la Ateneul Român din București.

La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, urmează să fie luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online, ținând primele două etape ale competiției în format digital, în septembrie 2020. Rezultatele pot fi văzute aici.

Pentru semifinale și finale, cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor veni la București, cu respectarea condițiilor sanitare. Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 23 mai – pian.

Accesul online al publicului la semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Pentru finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional – Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto și  John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 – violoncel, 19 mai 2021 – vioară și 23 mai 2021 – pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.

Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de șase recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului – Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside – și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu – Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian. Și accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici: https://www.festivalenescu.ro/program/

Abonamentele costa 100 de lei, iar biletele individuale, 30 de lei și sunt disponibile pe Eventim, direct pe platformă sau din site-ul festivalului. 

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

CITEȘTE ȘI: Mari colective muzicale și multe surprize la Festivalul Enescu 2021, programat în condiții de siguranță maximă

Foto: Artexim