Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 21 și 22 august

De: Nicoleta Lepădatu / 20.08.2021, 13:55
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 21 și 22 august

Pe agenda de weekend din această săptămână vei regăsi mai multe concerte, semn că tomna se apropie și viața culturală citadină revine la normal, premiere cinematografice de neratat, expoziții și evenimente pe care nu ai cum să le ratezi.

Filme

Pe agenda de weekend ai nu mai puțin de șase premiere, dar și blockbustere de neratat, așa că îți poți transforma sfârșitul de săptămână în maraton de filme.

După 40 de zile

Acțiunea se petrece într-o comună ca un colț de rai, locuită de oameni dintr-o bucată. La prima vedere. Emil nu crede în spirite. Titi e prietenul lui de când lumea. Iar soția lui Emil este la doi metri sub pământ și se pregătește de ziua judecății.

Regia: Andrei Gruzsniczki

Cu: Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu

Gen film: Dramă

Vara lui ’85

Când Alexis (16 ani) se răstoarnă cu barca în largul Normandiei, David (18 ani) îl salvează eroic, devenind prietenul visurilor lui. Dar oare visul va dura mai mult de o vară? Vara lui 1985.

Regia: François Ozon

Cu: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge

Gen film: Dramă

Patrula cățelușilor: Filmul

Când cel mai mare rival al patrulei cățelușilor, Humndinger, devine primar în orășelul vecin și instalează haosul împreună cu o bandă de pisici neobrăzate, Ryder își adună echipa de cățeluși pentru a înfrunta cea mai mare provocare din cariera lor!

Regia: Cal Brunker

Cu: Iain Armitage, Will Brisbin, Ron Pardo, Marsai Martin, Yara Shahidi, Kim Kardashian West

Gen film: Animaţie

Reminiscențele trecutului

Bannister, un investigator privat, navighează în lumea întunecătoare și atractivă a trecutului, ajutându-și clienții să acceseze amintiri pierdute. Trăind într-un Miami acum acoperit de ape, viața lui se schimbă radical când primește un nou client.

Regia: Lisa Joy

Cu: Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton, Hugh Jackman

Gen film: Romantic, SF

Casa nopții

Casa nopții urmărește povestea unei văduve care pare să fie bântuită de către o prezență supranaturală, care o determină să facă investigații despre viața recent defunctului soț.

Regia: David Bruckner

Cu: Rebecca Hall, Sarah Goldberg

Gen film: Horror

„A-nnebunit bunica! 2‟

Simpatica Aurore are o cădere spectaculoasă în timpul unui dans. Își pierde memoria și se trezește recuperându-se într-un azil. Vorbește doar despre un misterios Gégé… care ar putea fi dragostea ei din tinerețe și soluția pentru memoria pierdută.

Regia: Gabriel Julien-Laferrière

Cu: Julie Gayet, Julie Depardieu, Thierry Neuvic, Patrick Chesnais

Gen film: Comedie

Teatru

Pe agenda de weekend avem și pentru aceste zile recomandări de spectacole de neratat, într-o atmosferă de vacanță, care vor reuși să te scoată din banalul cotidian.

Soțul soției mele

În localitatea Split, se întâmplă ca într-o zi să apară la domiciliul lui Luka (fost marinar, căsătorit cu Eva în prezent), un domn care pretinde că este soțul soției lui Luka. Acesta spune că se numește Tony și încearcă să-l determine pe Luka să renunțe la Eva. Din momentul intrării în scenă a personajului Tony, piesa este structurată într-o cascadă de întâmplări comice, cu răsturnări de situații dinamice și amuzante.

Când: 21 august, ora 20.30

Unde: TEATRUL GODOT

Distribuția: Darius Daradici, Liviu Cheloiu, Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais

Regia: Anca Maria Colțeanu

Divorț în ziua nunții

O comedie în premieră națională, direct de pe Broadway. E timpul să participăm la cea mai importantă zi din viața a doi tineri, care au decis să își unească destinele, doar că, neașteptat, ies la iveală secretele aventurilor amoroase, iar nunta se transformă în divorț.

Când: 21 august, ora 17.30 si 19.00

Unde TEATRUL ROȘU (THE HUB)

Distribuția: Silvia Gagu, Adelina Mihalcea, Cristina Diaconescu, Alin Brancu, Emanuel Bighe

Regia: Cătălin Stelian

Don Juan

Un spectacol prin care marele seducător din Sevilla, Don Juan , revine pe scena Teatrului de Comedie după aproape 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu, de data aceasta într-un strai nou croit pe măsura vremurilor noastre de regizorii Andrei și Andreea Grosu, revizuindu-și tehnicile de cucerire și făcând noi victime în rândul spectatoarelor.

Când: 22 august, ora 19.00

Unde: TEATRUL DE COMEDIE – SALA RADU BELIGAN

Distribuția: Bogdan Cotleţ / Dan Rădulescu, Dragoș Huluba, Liviu Pintileasa

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Gaițele

Vă invităm la un spectacol în care puteți vedea, ca printr-o lentilă deformată, cum suntem, cum trăim, cum iubim și mai ales, cum ne chinuim (unul pe altul). Poate vă veți amuza, poate vă veți speria, poate chiar veți acuza, dar sigur vă veți distra!

Veți râde în hohote de personaje grotești, de situații hilare, de relații absurde. Veți descoperi în ”Gaițele” noastre niște vampiri deghizați în ființe umane, în care s-ar putea să recunoașteți pe cineva cunoscut… dintr-o oglindă în care priviți zilnic.

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA MARE

Când: 22 august, ora 20.00

Distribuția: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Hărăbor, Ioana Ancea, Tudor Aaron Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru, Andreea Chirițescu, Ionuț Ciocia, Cosmina Dobrotă, Mariangela Coldea

Regia:  Gelu Colceag

Concerte

Odată cu finalul de vară numărul și varietatea concertelor au crescut semnificativ, așa că, cel mai probabil, îți va fi destul de greu să alegi unde te vei bucura de muzică. Am făcut totuși o listă de concrte special pentru agenda de weekend, ca să îți ușurăm puțin misiunea.

Luna Pătrată w/ Alina Manole, Raul Kusak & Adi Tetrade, Grădina Urbană, 21 august, ora 19.00

Corina Sîrghi & Cătălin Răducanu, Casa Universitarilor, 21 august, ora 19.00

Grimus, Grădina cu Filme, 21 august 2021, ora 21:00

Over, Hard Rock Cafe, 21 august, ora 21.30

Cargo, Quantic Pub, 22 august, ora 19.00

Dan Bittman și Marius Bațu, Grădina Urbană, 22 august, ora 19.00

Compact – Paul Ciuci / Trooper / Altar / Olympus Mons, Romexpo, 22 august, ora 20.00

Foto: Vertical Entertainment

CITEȘTE ȘI: Teatrul Naţional Craiova reia proiectul NAVETA CULTURALĂ, cu spectacolul lui Radu Afrim „Inimă și alte preparate din carne”