Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 11 și 12 septembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 10.09.2021, 15:32
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 11 și 12 septembrie

Agenda de weekend începe să revină la normal după o vară în care evenimentele au intrat parțial în vacanță. Stagiunea teatrală s-a reluat, concertele au devenit mai numeroase, festivaluri așteptate sunt în desfășurare și pare că viața culturală a Bucureștiului s-a dezmorțit semnificativ. Așadar, profită de zilele acestea și libere și mergi la un film, la o piesă de teatru sau la un concert. Mai ales că nu se știe cum vor sta lucrurule peste câteva săptămâni, când situația epidemiologică se va schimba, cel mai probabil, radical. Iată ce ți-am pregătit pe agenda de weekend:

Filme

Pe agenda de weekend vei găsi zilele acestea premiere europene, filme românești și o zonă cinematografică demnă de aprofundat. Pe lângă succesele de box office, poți merge cu încredere și la măcar unul dintre ele.

Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată

Márta, neurochirurg, se îndrăgostește. Renunță la cariera din SUA și se întoarce la Budapesta în speranța unei vieți noi cu bărbatul iubit. Dar degeaba îl așteaptă la Podul Libertății pe partea dinspre Pesta. El nu vine.

Regia: Lili Horváth

Cu: Natasa Stork, Viktor Bodó, Benett Vilmányi, Zsolt Nagy

Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste

„Discursul‟

Adrien e blocat într-o criză a vârstei mijlocii. E nevrotic și ipohondru și e prizonierul unei cine în familie care nu se mai termină și, mai presus de orice, e enervat că iubita nu-i răspunde la mesaje.

Regia: Laurent Tirard

Cu: Benjamin Lavernhe, Sara Giraudeau, Kyan Khojandi, Julia Piaton, François Morel

Gen film: Comedie

Mia își ratează răzbunarea

După o despărțire violentă, Mia, o tânără actriță, e hotărâtă să se răzbune pe fostul ei iubit. Pe măsură ce planul ei se conturează, Mia, împreună cu grupul său de prietene, redefinesc noțiunea de feminitate.

Regia: Bogdan Theodor Olteanu

Cu: Ioana Bugarin, Ana Maria Guran, Maria Popistașu

Gen film: Comedie, Dramă

Un loc ca oricare altul

Aceasta este povestea lui John, spălător de geamuri, care s-a dedicat creșterii fiului său după ce mama i-a părăsit. Când află că mai are doar câteva luni de trăit, bărbatul începe să caute familia ideală pentru băiețelul de doar 3 ani.

Regia: Uberto Pasolini

Cu: James Norton, Daniel Lamont, Eileen O’Higgins, Valerie O’Connor, Valene Kane

Gen film: Dramă

Zăpadă, Ceai și Dragoste

Filmul spune povestea a trei prieteni care printr-o conjunctura mai putin fericită ajung la închisoare. Acolo își plănuiesc evadarea și cu ajutorul unui mafiot local reusesc sa evadeze doar pentru a pregati urmatorul jaf.

Regia: Cătălin Bugean

Cu: Liviu Vârciu, Levent Sali, Angel Popescu

Gen film: Comedie, SF

Teatru

Două avanpremiere și o premieră pe agenda de weekend, dar și multe piese demne de văzut sau de revăzut. Bucură-te cât mai poți de freamătul din sălile de teatru, pentru că nu se știe ce ne va aduce iarna și nu ai vrea să regreți că nu ai apucat să vezi cât mai multe spcrtacole, în cazul în care spectrul unui lockdown va pluti iar peste noi.

 Liniște în culise!

O comedie spumoasă care excelează atât prin comicul de situație, cât și prin cel de limbaj, spunând povestea montării unui spectacol care are toate premisele să eșueze în cel mai catastrofal și sublim mod cu putință. Emoțiile, melodrama, neînțelegerile ce caracterizează dinamica dintre personaje fac ca adevăratul spectacol să se desfășoare în culise, și nu pe scenă, unde aduc după ei toate poveștile din viața lor tumultuoasă. Urmărim trupa de actori din farsa imaginată de Michael Frayn de la efervescența și entuziasmul repetițiilor de costume, până la epuizarea psihică după două luni de turneu. O privire dulce-amară asupra vieții de actor, în care totul se trăiește la intensitate maximă și în care realitatea se împletește cu ficțiunea în cel mai neașteptat mod, generând situații de un umor debordant.

Când: 11 septembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Cerasela Iosifescu, Șerban Gomoi, Diana Roman, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Sorin Cociș, Raluca Gheorghiu,  Mihai Marinescu, Rareș Andrici

Regia: Alexandru Jitea

Crima din strada Lourcine

După o noapte de beție, Lenglumé se trezeşte într-o dimineaţă în pat lângă fostul său coleg de liceu, Mistingue. Mahmuri, în încercarea de a-şi aminti ce s-a întâmplat noaptea trecută, cei doi bărbați constată că și-au pierdut câteva lucruri personale: unul, umbrela cu cap de maimuţă, celălalt, o batistă brodată cu iniţialele numelui…

Un intens delir comic ce conduce personajele principale prin situațiile cele mai neprevăzute. O comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… „sângeroasă”, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenţi care nu se feresc să râdă chiar de ei înşişi.

Când: 11 septembrie, ora 20.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA ATELIER

Distribuția: Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Țăpeanu

Regia: Felix Alexa

Incident la graniță

Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc într-o situație absurdă când un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță direct prin mijlocul parcului. Cei doi se pomenesc în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni. Cum ne separă unii de alții și cum ne afectează viața niște linii imaginare? Cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ? Cum interacționează dragostea cu politica? Acestea sunt câteva întrebări explorate în Incident la graniță”.

Când: 11 septembrie, ora 19.15

Unde: TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI

Distribuția: Pavel Bârsan, Doina Antohi, Andrei Mateiu

Regia: George Dogaru

Thailanda

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera și a deschide un nou drum în viață, Aleka, Fotini și Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar și cu ceilalți. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

Când: 12 septembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Andreea Măcelaru Şofron,  Victoria Cociaş, Cristina Stoica Ivanciuc

Regia: Alexandru Jitea

Concerte

Dacă nu te afli printr norocoșii care vor fi la Saga Festival în aceste zile, nu este nicio problemă. Avem pe agenda de weekend concerte variate și experiențe de neratat.

White Mahala,  Grădina Urbană, 11 septembrie, ora 19:00

Ducu Bertzi & Friends, Quantic Pub, 11 septembrie, ora 19.00

Moon Museum, Expirat Halele Carol, 12 septembrie, ora 19.30

iarba Fiarelor și Graiu, Quantic Pub, 12 septembrie, ora 18.30

TROOPER, Grădina Urbană, 12 septembrie, ora 19.00

Provincialii, Berăria H, 12 septembrie, ora 20.45

SAGA Music Festival, primul eveniment dedicat muzicii electronice din București

De pe agenda de weekend nu putea să lipsească unul dintre evenimentele majore care se desfășoară în această toamnă la București. Pe 10, 11 și 12 septembrie, la Romaero, publicul se va bucura de o serie de experiențe și de un concept unic în România, la festivalul de muzică electronică SAGA Festival. Peste 100 de artiști internaționali și locali pregătesc show-uri speciale pentru SAGA. Astfel, pe scena principală vor urca Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), John Newman, Masked Wolf, Mike Williams, Morten, Nervo, Nicky Romero, Oliver Heldens, Regard, Robin Schulz, Salvatore Ganacci, SICKICK, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W, INNA, Antonia și Grasu XXL.

Foto: Saga Festival

CITEȘTE ȘI: Don Diablo își lansează noul album la SAGA Festival