Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 9 și 10 octombrie

De: Nicoleta Lepădatu / 08.10.2021, 17:11
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 9 și 10 octombrie

Deși lucrurile nu arată deloc bine în București, încă ne mai putem bucura de filme, spectacole de teatru și concerte, pe care le-am pus pe agenda de weekend. Profită de zilele din ce în ce mai mohorâte pentru a evada din cenușiul unei toamne care nu promite nimic bun și alege să îți petreci câteva ore, în siguranță, bucurându-te de un strop de culoare.

Filme

După ce săptămâna trecută a intrat în cinematografe cel mai așteptat film din seria Bond, pe agenda de weekend mai avem câteva surprize pentru tine, filme care au stârnit entuziasm în cinematografele din lumea întreagă.

CITEȘTE ȘI: Acuzat de viol, cineastul Luc Besson ar putea scăpa de un proces

Cillian Murphy va juca rolul „părintelui bombei atomice” în noul film al lui Christopher Nolan

„Lecții de persană”

Un tânăr evreu belgian ce încearcă să scape de execuție în timpul celui de-al Doilea Război Mondial își inventează o nouă identitate, dar și o limbă ce nu există, pentru a-și salva viața.

Regia: Vadim Perelman

Cu: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter

Gen film: Dramă

„Familia Addams 2”

Morticia și Gomez sunt deranjați de faptul că Wednesday și Pugsley cresc și nu mai vor să petreacă timp cu restul familiei. Pentru a-și reclădi legăturile de familie, decid să plece toți cu camperul lor bântuit într-o vacanță.

Regia: Greg Tiernan, Conrad Vernon, Kevin Pavlovic, Laura Brousseau

Cu: Chloë Grace Moretz, Charlize Theron, Oscar Isaac, Bill Hader, Nick Kroll

Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie

„Privește către cer”

E dragoste la prima vedere când Lisa și Giorgi se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi. Dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă.

Regia: Aleksandre Koberidze

Cu: Giorgi Ambroladze, Giorgi Bochorishvili, Irina Chelidze, Ani Karseladze

Gen film: Dramă

Teatru

Cu piese anulate și spectacole care se joacă cu săli aproape goale, agenda de weekend nu pare prea bogată în evenimente. Am făcut totuși o selecție de piese numai bune de văzut în aceste zile.

CITEȘTE ȘI: Britney Spears scrie o carte despre o fantomă blocată în purgatoriu din cauza traumelor

„La doi pași de Mullingar”

Povestea se petrece în Irlanda zilelor noastre, în satul Killukan, aflat la 15 kilometri de Mullingar; un loc prozaic, care nu este celebru pentru nimic. Se află chiar la doi pași de viață…

Tony este un bătrân în jur de șaptezeci de ani, care trăiește cu fiul său, Anthony, trecut de patruzeci de ani, iar în vecinătatea lor viețuiesc Aoife şi fiica sa, Rosemary.

Ca orice poveste irlandeză adevărată, un fir epic se leagă de problema moștenirii proprietăților, după moartea părinților. Rosemary este sfâșiată între iubirea pe care i-o poartă lui Anthony și disperarea existențială care o macină. El este stângaci, rupt de toate și nu știe nimic despre sentimentele ei. Într-un final, personajele reușesc să vorbească de lucrurile cu adevărat importante.

„Zilele însorite nu trebuie irosite, pentru că nu sunt multe, crede Rosemary, protagonista spectacolului nostru. Așa că îl invită pe Anthony, protagonistul spectacolului nostru, la o plimbare.

Deși cred, ca și Rosemary, că zilele senine nu trebuie irosite, eu, regizorul spectacolului nostru, n-am să vă invit la o plimbare, ci la teatru. Pentru că povești de dragoste precum cea dintre Anthony și Rosemary nu sunt multe.”

Când: 10 octombrie, ora 18.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Distribuția: Andi Vasluianu, Cerasela Iosifescu, Ion Haiduc, Victoria Cociaş

Regia: Cristi Juncu

„50 de secunde”

Spectacolul „50 de secunde” este o investigație lucidă și tandră asupra minții umane, un spectacol despre ce se întâmplă în noi, atunci când nu suntem atenți, și despre grija pe care trebuie să o purtăm gândurilor noastre.

În biroul unui procuror criminalist, ancheta este în plină desfășurare. Asta deși, din punct de vedere juridic, totul este limpede, iar cazul ar putea fi trimis deja în judecată. Cel puțin, asta spun documentele, probatoriul, procedura penală…

Cu toate astea, un procuror se încăpățânează să deslușească mecanismele întortocheate ale minții unui tânăr care și-a recunoscut deja vina. Întrebarea este: de ce? Cazul e soluționat, dosarul de probe e complet, faptele sunt clare, iar declarațiile lămuresc totul.

Însă, dincolo de administrarea probelor, rămâne întâlnirea dintre doi oameni și poveștile lor, pentru că nu întotdeauna victimele sunt doar cele menționate în procesul-verbal…

Ritmul alert al spectacolului se construiește din tensiuni, emoții puternice și secvențe scurte, contrastante, care descriu aproape filmic relațiile umane, între fiu și mamă, inculpat și procuror, între oameni și singurătățile lor, între fiecare dintre noi și gândurile care ne copleșesc.

Un spectacol relevant despre labirintul surprinzător al minții, despre empatie, singurătate și despre punctele de sprijin pe care le căutăm în alții, atunci când în noi totul se destramă.

Când: 9 octombrie, ora 20.00

Unde: TNB, Sala Atelier

Distribuția: Alexandru Voicu, Diana Dumbravă, Florentina Ţilea, Lucian Iftime

Regia: Eugen Gyemant

„Bani din cer”

Bani din cerrăspunde unor mari frământări ale umanității: este de ajuns să te îmbogăţeşti material, pentru a sărăci, cu totul, spiritual, pentru a uita cine eşti? În această comedie întâlnim tipologii umane obişnuite puse într-o situaţie neprevăzută, pilduitoare fără a moraliza, plină de înţeles fără să dea răspunsuri directe. Piesa este încă o dovadă că râsul poate trezi conștiințe.

Când: 9 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

Distribuția: Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, Dragoș Huluba, Delia Nartea, Șerban Georgevici, Marius Drogeanu, Liviu Pintileasa

Regia: Hotațiu Mălăele

Concerte și festivaluri

În afară de evenimentul din această seară de la Arenele Romane, unde Hooverphonic va concerta la ora 19.00, pe agenda de weekend mai sunt câteva concerte la care ai putea să mergi.

CITEȘTE ȘI: Actorul Dwayne Johnson s-a lansat în muzica rap

Mihai Mărgineanu & Banda, True Club, București, 9 octombrie, ora 22.00

ROADKILL Festival, Expirat Club, 10 octombrie, ora 16.00

The Rumjacks, Quantic Club, 10 octombrie, ora 20.00

Începe Animest.16 – ediția hibrid disponibilă în cinema, dar și pe ecranele iubitorilor de film de animație din toată țara

Începând de astăzi și până pe 17 octombrie, Festivalul Internațional de Film de Animație se întoarce într-o formulă hibrid, pe marile ecrane din București, dar și online, pe platforma de streaming Animest. Filme multi-premiate, povești care au făcut înconjurul lumii și animatori de elită vor veni la București în următoarele 10 zile, într-un maraton de proiecții speciale, ateliere de animație și masterclass-uri de excepție. Programul ediției dedicate regizoarelor care au revoluționat industria filmului de animație este disponibil online și în aplicația Animest (Android & iOS).

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 2 și 3 octombrie