Cillian Murphy va juca rolul „părintelui bombei atomice” în noul film al lui Christopher Nolan

De: Ana Obretin / 09.10.2021, 13:41
Cillian Murphy va juca rolul

Actorul Cillian Murphy îl va interpreta pe J. Robert Oppenheimer, fizicianul american ale cărui rol în conducerea Laboratorului Los Alamos și implicare în Proiectul Manhattan i-au adus supranumele de „părintele bombei atomice”. 

Starul serialului „Peaky Blinders” a fost confirmat în rolul principal din „Oppenheimer”, viitoarea epopee istorică a regizorului Christopher Nolan. Cei doi colaborează de mult timp. Nolan are un grup de actori precum Tom Hardy, Michael Caine și Christian Bale care au apărut în mai multe din filmele sale. Nolan și Murphy au lucrat anterior împreună la „Batman Begins”, „Inception” și „Dunkirk”.

CITEȘTE ȘI: Peaky Blinders”: lungmetrajul se va filma în 2023, conform creatorului serialului omonim, Steven Knight

“Inception” este cel mai confuz film, iar Christopher Nolan “are cele mai multe explicații de dat”

Christopher Nolan va face filmul pentru Universal

Universal Pictures a câștigat filmul cu un buget de 100 de milioane de dolari. La licitația pentru drepturi, destul de aprinsă, au participat și Paramount, Sony și Warner Bros. Aceasta este prima dată în peste un deceniu în care regizorul nu filmează pentru Warner Bros. Relația lor a devenit tensionată după ce regizorul a criticat decizia Warner Bros. de a lansat simultan filmele în cinema și pe platforma de streaming HBO Max. 

„Oppenheimer”, ca și filmele anterioare ale lui Nolan, precum „Dunkirk” și „The Dark Knight”, va fi turnat cu camere IMAX, potrivit Variety.

Universal Pictures va lansa „Oppenheimer” pe 21 iulie 2023

Filmul este scris de Nolan și produs de Emma Thomas, Charles Roven și Nolan, de la Atlas Entertainment. „Oppenheimer” se bazează pe cartea câștigătoare a premiului Pulitzer „American Prometheus: Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, de Kai Bird și Martin J. Sherwin. Producția va debuta la începutul anului 2022. Deși Oppenheimer a jucat un rol cheie în crearea armelor atomice, el a ajuns mai târziu să aibă sentimente complicate cu privire la puterea lor mortală. El a făcut presiuni pentru controlul internațional al energiei nucleare și s-a opus creării unei bombe cu hidrogen, și mai distructive.

CITEȘTE ȘI: Punct și de la capăt. Povestea „Peaky Blinders” va continua „în altă formă” după sezonul final

Filmul „A Quiet Place Part II” – un nou record de încasări în pandemie

Foto: Profimedia Images